Economic

Bancile au inceput sa recurga la executari engros

Ziarul de Vrancea
22 ian 2011 609 vizualizări
PricewaterhouseCoopers Business Recovery Services, lichidatorul judiciar al Terra Vision, a scos la vinzare doua blocuri de locuinte din cele trei nefinalizate in complexul rezidential Terra Residence din Voluntari, dezvoltatorul avind datorii de 143 milioane lei, din care 83 milioane lei catre BCR

Firma este in reorganizare, iar pina la finalizarea planului, administratorul judiciar va pastra in intregime conducerea activitatii, avind in vedere ca anterior deschiderii procedurii de insolventa, managementul Terra Vision si-a insusit fraudulos sume care pot depasi 14 milioane de euro, potrivit planului de reorganizare. In raport se mai mentioneaza ca asociatul majoritar a incasat, in majoritatea cazurilor, contravaloarea avansurilor sau a pretului apartamentelor in numerar, direct de la cumparatori, fara a elibera ulterior chitanta si fara a inregistra aceste sume in contabilitate, iar in unele situatii, acesta a incasat avansul sau pretul apartamentelor direct in conturile sale personale, fara ca, ulterior, sa le restituie firmei in intregime. Firma este detinuta de Daniel Thomas, care controleaza 90% din partile sociale, si de Sorin Alexandru Balint, cu 10% din capital. "Contabilitatea a fost tinuta in mod defectuos, in mod deliberat, numeroase tranzactii nefiind inregistrate in contabilitatea debitoarei ca urmare a nefurnizarii documentelor justificative catre firma de contabilitate, iar o suprafata de teren si un numar de patru autoturisme au fost transferate in mod fraudulos", potrivit PwC. Planul de Reorganizare prevede continuarea construirii unuia dintre cele trei imobile nefinalizate si vinzarea a doua imobile, totalizind 315 apartamente.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.