Economic

WikiLeaks are ocazia sa publice numele a 2.000 de evazionisti

Ziarul de Vrancea
17 ian 2011 463 vizualizări
Un fost bancher elvetian, Rudolf Elmer, a declarat ca doreste sa ofere WikiLeaks doua CD-uri continind, potrivit acestuia, numele a aproximativ 2.000 de clienti de banci care au incercat sa scape de fisc, intr-un interviu publicat duminica, relateaza AFP.

"Documentele arata ca acestia se ascund in spatele secretului bancar, aparent pentru a scapa de fisc", a declarat Rudolf Elmer, un fost bancher in cadrul Bancii Julius Baer, pentru publicatia Sonntag. Aceste date ar urma sa fie inminate luni, intr-o conferinta de presa, la Londra, in prezenta fondatorului site-ului WikiLeaks, Julian Assange, adauga publicatia. WikiLeaks a facut publice, in ultima perioada, mii de telegrame diplomatice apartinind Departamentului de Stat american. Dar aceste nume nu vor fi publicate imediat de WikiLeaks, a anuntat Rudolf Elmer, adaugind ca "WikiLeaks va verifica aceste date, iar daca este, intr-adevar, vorba de evaziune fiscala, ele vor fi publicate mai tirziu". Potrivit fostului bancher, intre aceste persoane figureaza si aproximativ 40 de politicieni si miliardari din Statele Unite, Elvetia, Germania si Marea Britanie.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.