Economic

Blanculescu prevesteste o criza de proportii

Ziarul de Vrancea
17 ian 2011 668 vizualizări
Romania va fi "intr-o profunda criza economica" pina in anul 2015, in conditiile in care din 2012 statul va incepe sa plateasca imprumutul de la Fondul Monetar International si de la celelalte institutii internationale, iar bugetul va fi extrem de restrictionat, considera consultantul financiar, Ionel Blanculescu

"Dupa cum analistii economici internationali ne anunta deja, urmatoarea criza care pe noi ne paste este in perioada anilor 2012-2013, peste un an - un an si ceva. Vom intra intr-o criza groaznica si se va numi criza datoriilor. In anii 2012-1013 vom incepe sa platim acest impumut de la FMI, sa-l rambursam, iar sumele vor ajunge la 5-5,4 miliarde de euro pe an (...). Bineinteles, celelalte nevoi vor face in asa fel incit bugetul sa fie atit de restrictionat, incit noi vom considera, asa cum am mai previzionat si eu, ca pina prin 2015 vom fi intr-o profunda criza economica. Anii urmatori, ca si anul acesta, vor fi ani foarte grei in conditiile non-inteligentei economice care caracterizeaza politica economica a Romaniei", a declarat ieri, la un post privat de televiziune, presedintele-director general al firmei de consultanta si investigatii financiare Business Intelligence, Ionel Blanculescu, fost ministru delegat pentru coordonarea Autoritatilor de Control. Acesta considera ca statul in Romania a devenit un aspirator de bani. "El nu poate exista fara sa aspire continuu bani pentru ai redistribui pe pensii, salarii, pe cheltuieli exorbitante precum lucrari si achizitii publice. In tot acest context nu se pune problema generarii de venituri proprii. Romania trebuie sa genereze venituri, trebuie sa existe crestere economica pentru ca numai asa se va vedea intr-un an sau doi si o crestere a veniturilor populatiei. Altfel, numai din imprumuturi, din punctul meu de vedere, Romania duce o politica economica perdanta", a explicat Blanculescu.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.