Economic

Buget de 10 milioane euro pentru tinerii intreprinzatori

Ziarul de Vrancea
17 ian 2011 625 vizualizări
Premierul sustine ca proiectul privind sprijinirea tinerilor care vor sa isi infiinteze o firma va fi aprobat luna viitoare

Ordonanta pentru sprijinirea tinerilor intreprinzatori va fi aprobata de Guvern in luna februarie, cu un buget de 10 milioane euro calculat pentru intregul an, prin care tinerii vor fi sprijiniti sa deschida cel putin o mie de firme, a declarat, la sfirsitul saptaminii trecute, premierul Boc. El a aratat, la postul public de radio, ca pentru sprijinirea tinerilor care doresc sa infiinteze prima firma a fost deja rezervat un buget de 5 milioane euro, care va fi suplimentat cu inca 5 milioane euro in partea a doua a acestui an. "Avem deja un buget de 5 milioane euro existent in Ministerul Economiei, iar in partea a doua a anului vor mai fi acordate inca 5 milioane euro", a spus Boc. In luna octombrie 2010, cind programul a fost lansat public cu intentia de a fi aplicat si in acel an, premierul Emil Boc a anuntat ca garantiile de stat pentru tinerii intreprinzatori vor fi acordate in limita a 100 milioane euro, dintre care 20 milioane euro in 2010, iar ajutorul financiar de maxim 10.000 euro va fi alocat pentru un numar estimat de 200 firme in 2010 si minim 1.000 firme in 2011. "La nivelul garantiilor de stat, programul are alocate in jur de 100 milioane de euro: 20 milioane de euro pentru 2010, 80 de milioane pentru 2011, care sa acopere partea de garantii guvernamentale pe care statul le da. La fel si in privinta ajutorului nerambursabil, sa putem gasi resurse financiare ca programul sa fie acoperit pentru, minim - sa spunem - 200 de firme in 2010 si speram in jur de 1.000, cel putin, in 2011, astfel incit sa fie un program care sa aiba cit de cit o sustinere bugetara, in conditiile in care nu este singurul program guvernamental prin care sustinem economia", a spus Boc. Proiectul de act normativ prevede ca tinerii intreprinzatori in virsta de pina la 35 de ani vor beneficia de scutire de la plata contributiilor de asigurari sociale datorate de angajatori pentru veniturile aferente timpului lucrat de patru salariati, angajati pe durata nedeterminata, si de o alocatie financiara nerambursabila reprezentind cel mult 30% din valoarea proiectului de investitii, dar nu mai mult de 10.000 euro. Pentru obtinerea de credite bancare destinate realizarii productiei pentru export si investitiilor pentru extinderea si dezvoltarea propriei activitati vor fi acordate garantii de stat de pina la cel mult 80% din valoarea creditului solicitat, dar nu mai mult de 80.000 euro, prin intermediul Fondului National de Garantare a Creditelor pentru intreprinderile Mici si Mijlocii. Intreprinzatorii debutanti vor fi scutiti de la plata taxelor pentru operatiunile de inmatriculare efectuate la oficiile registrului comertului, cu ocazia constituirii microintreprinderii.




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.