Economic

Clientii Goldman Sachs se bat pe actiunile Facebook

Ziarul de Vrancea
7 ian 2011 483 vizualizări
Sachs va inceta sa mai primeasca ordine de cumparare pentru actiunile plasate de Facebook pe piata privata si a anuntat unii investitori ca vor primi doar o mica parte din pachetele solicitate, au declarat pentru Wall Street Journal surse apropiate situatiei.

Cererea investitorilor pentru actiunile companiei care detine cea mai mare retea de socializare online s-a ridicat la mai multe miliarde de dolari, desi volumul oferit nu depaseste, potrivit surselor, 1,5 miliarde de dolari. Fascinatia clientilor bogati ai Goldman Sachs pentru Facebook pare sa depaseasca problemele evidente ridicate de statutul de companie detinuta privat, care nu raporteaza potentialilor actionari sau publicului rezultate financiare si alte aspecte ale afacerii. Goldman Sachs a oferit clientilor putine detalii despre masuratorile de trafic si publicitate sau alte rezultate ale retelei de socializare, iar despre profitul Facebook nu se stie nimic, afirma surse apropiate situatiei. Miercuri seara au aparut, intr-un document privind plasarea unor actiuni, citeva detalii suplimentare privind performantele Facebook. Potrivit unor surse care au avut acces la acest document, Facebook a avut un profit net de 200 de milioane de dolari in 2009, la venituri de 777 milioane de dolari. Nicio cifra pe 2010 nu este cunoscuta, dar analistii estimeaza ca compania a incasat pina la 2 miliarde de dolari anul trecut, datorita veniturilor din publicitate. Clientii bogati ai Goldman s-au batut toata saptamina pe actiunile plasate de Facebook prin intermediul bancii, in pofida lipsei informatiilor despre rezultatele companiei, situatie care aminteste de balonul speculativ cu companii IT de la sfirsitul anilor \'90.




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.