Economic

Un roman a cumparat doua malluri cu 5 euro

Ziarul de Vrancea
5 ian 2011 1050 vizualizări
Fondul de investitii East Balkan Properties (EBP), fostul Equest, a vindut 51% din centrele comerciale Vitantis Shopping Center din Bucuresti si Moldova Mall din Iasi pentru suma simbolica de cinci euro, firmei Denesol Limited, controlata de directorul EBP, George Teleman

"Conducerea EBP anunta vinzarea pe 31 decembrie 2010 catre Denesol Limited a 51% din Balkan Properties Cooperatief, care, prin subsidiarele Union Properties si Vitantis detine Vitantis Shopping Centre (din Bucuresti, n.r.) si prin alta subsidiara, Rivium Galeria Mall, este proprietarul Moldova Mall (din Iasi, n.r.). Pretul de vinzare al participatiei este de cinci euro, in cash", se arata intr-un comunicat al EBP. Denesol Limited, inregistrata in Cipru este detinuta intergal de George Teleman, directorul mai multor subsidiare ale EBP, inclusiv Vitantis si Rivium. Teleman este, de asemenea, directorul unei alte companii care detine contractele de management pentru toate proprietatile detinute de EBP in regiune. Cele doua centre au fost evaluate la 56,8 milioane de euro, in timp ce datoriile activelor totalizeaza 58,4 milioane de euro. "Structura tranzactiei prevede ca EBP sa elimine cheltuielile asociate celor doua active, chiar daca detine 49% din Balkan Properties Cooperatief", se precizeaza in comunicat. Conducerea EBP crede ca, avind in vedere gradul de indatorare ridicat, activele, ambele localizate in Romania, nu vor aduce beneficii actionarilor fondului si reprezinta o povara financiara semnificativa pentru EBP Group, in primul rind din cauza costurilor necesare pentru serviciile de management, se mentioneaza in comunicat. Vitantis Shopping Centre este localizat in zona de sud-est a Bucurestiului, principalii chiriasi ai centrului fiind Carrefour, Technomarket si Praktiker. Centrul mai cuprinde o galerie comerciala de 11.362 metri patrati, ocupata de retaileri precum Inter Sport si Domo. Spatiile sint inchiriate in proportie de 82%. Pentru achizitia Vitantis, compania a platit 31,6 milioane de euro in 2006, preluind inclusiv datorii de peste cinci milioane de euro, dar investitia totala in centrul comercial a fost de circa 60 milioane euro. Moldova Mall din Iasi are o suprafata inchiriabila de peste 9.000 metri patrati, din care 71% este ocupata, si a fost achizitionat in anul 2006 pentru 34,5 milioane de euro. "In primele noua luni din 2010, in principal din cauza reducerii vinzarilor de retail din Romania, Vitantis Shopping Centre a inregistrat pierderi opertionale nete de 1,5 milioane de euro, iar Moldova Mall de 500.000 de euro", se precizeaza in comunicat.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.