Economic

Parteneriat public-privat pentru Piata Moldovei

Doina Ganea
5 ian 2011 1015 vizualizări
Autoritatile vor sa profite de noua lege a parteneriatului public-privat

Autoritatile locale vor sa incheie un parteneriat public "" privat pentru modernizarea Pietei Moldovei, intrucit o asemenea investitie presupune alocarea unor finantari ridicate, bani pe care municipalitatea nu-i are. Potrivit edililor, un parteneriat public-privat nu putea fi pus la punct pina acum, intrucit nu exista un cadru legal complet. Timp de aproape doi ani proiectul de modernizarea Pietei Moldovei a ramas incremenit in aceasta faza, dar el se va "dezgheta" in 2011. "Acum ca avem cadru legal, cu siguranta in 2011 vor fi derulate mai multe investitii in Focsani, in parteneriat cu mediul de afaceri privat. In primul rind ne gindim la Piata Moldovei", a spus viceprimarul Focsaniului, Vasile Dobre. La finele anului 2010 guvernul Boc a publicat in Monitorul Oficial normele metodologice de aplicare a legii parteneriatul public-privat. Acesta apare ca un mecanism economic de asociere a doi parteneri, o autoritate publica si un investitor privat, in vederea realizarii unui bun public sau a unui serviciu public, asa cum sint definite de Legea parteneriatului public-privat nr. 178/2010. Potrivit acestor norme, parteneriatul public-privat se realizeaza in mod obligatoriu pentru proiectarea, finantarea, constructia, reabilitarea, modernizarea, operarea, intretinerea, dezvoltarea si transferarea oricarui bun sau serviciu public, realizat in intregime cu resurse financiare private, pe baza unui contract de tip parteneriat public-privat. Prin acest contract pot fi facute lucrari publice de interes local "" initiate de consilii locale. (Doina GANEA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.