Economic

Rezervele BNR au crescut anul trecut cu 4,13 miliarde euro

Ziarul de Vrancea
4 ian 2011 409 vizualizări
Rezervele valutare ale Bancii Nationale a Romaniei (BNR) au crescut anul trecut cu 4,13 miliarde de euro, la 32,432 miliarde euro, desi in decembrie au scazut cu 368 milioane euro fata de nivelul record din noiembrie, potrivit datelor publicate ieri de banca centrala

Rezervele valutare ale BNR au atins in noiembrie nivelulul record de 32,8 miliarde euro. In cursul lunii decembrie au avut loc intrari de 821 milioane euro, reprezentind modificarea rezervelor minime in valuta constituite de institutiile de credit, alimentarea contului Comisiei Europene, alimentarea conturilor Ministerului Finantelor Publice, venituri din administrarea rezervelor internationale si altele. Totodata, iesirile au insumat 1,189 miliarde euro, reprezentind modificarea rezervelor minime in valuta constituite de institutiile de credit, plati de rate si dobinzi aferente datoriei publice externe directe si garantate de stat, precum si deprecierea dolarului american si lirei sterline fata de euro cu impact asupra diminuarii valorice a partii din rezerva internationala denominata in aceste doua valute. Rezerva de aur s-a mentinut la 103,7 tone, iar in conditiile evolutiilor preturilor internationale, valoarea acesteia a scazut usor fata de noiembrie, de la 3,522 miliarde de euro la 3,518 miliarde euro. La finele anului 2009 rezerva de aur a BNR se situa tot la 103,7 tone, in valoare de 2,556 miliarde de euro. Rezervele internationale ale Romaniei (valute plus aur) au fost finele anului trecut de 35,95 miliarde de euro euro, fata de 36,322 miliarde euro la 30 noiembrie 2010 si 30,859 miliarde euroin decembrie 2009. Platile scadente in luna ianuarie 2011 in contul datoriei publice externe, directe sau garantate de Ministerul Finantelor Publice, insumeaza 139,8 milioane euro.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.