Economic

Patronii vor sa plateasca datoriile la stat in rate esalonate pe cinci ani

Ziarul de Vrancea
20 dec 2010 562 vizualizări
Organizatiile patronale UGIR-1903 si CONPIROM propun esalonarea la plata, pe o perioada de pina la cinci ani, a datoriilor firmelor la buget, precum si acordarea de facilitati contribuabililor buni-platnici, ca o masura de sprijin in conditiile crizei

Propunerea legislativa a fost anuntata duminica de UGIR 1903 si CONPIROM impreuna cu deputatul PSD Mugurel Surupaceanu, in calitate de initiator. Deputatul a declarat intr-o conferinta de presa ca 70% din agentii economici din Romania au datorii la buget si prin esalonarea acestora la plata conturile ar urma sa le fie deblocate si firmele si-ar ar putea continua activitatea in mod normal. El a mentionat ca esalonarea datoriilor se va realiza in baza unui contract incheiat intre firme si ANAF. Initiatorii sustin ca masura va conduce atit la cresterea incasarilor la bugetul de stat cit si la salvarea de la faliment a sute de mii de firme. Esalonarea la plata se va putea derula pe o perioada de maximum cinci ani, cu un interval de gratie de sase luni, si se va adresa contribuabililor care indeplinesc conditia depunerii tuturor declaratiilor fiscale, a cazierului judiciar nealterat si a neinceperii procedurii de insolventa. Totodata, proiectul vizeaza acordarea de facilitati contribuabililor buni-platnici. Astfel, contribuabilii care achita integral si la termen toate obligatiile fiscale curente scadente in intervalul 1 ianuarie 2011 - 31 decembrie 2011 ar urma sa beneficieze de reducerea cu 1/12 din fiecare obligatie fiscala. De asemenea, progresiv, pentru cei care isi respecta astfel indatoririle fata de stat, este prevazuta acordarea unei bonificatii de 5% in anul 2012, lunar, pe tot parcursul anului, pentru fiecare obligatie achitata la timp, conform proiectului. Aceasta propunere ar urma sa fie aplicata doar in perioada 2011 - 2012, cind inca se vor mai resimti efectele recesiunii economice. Presedintele UGIR 1903, Ioan Cezar Corici, a declarat in aceeasi conferinta de presa ca aceasta este prima initiativa legislativa propuse de organizatia patronala dintr-o serie care va continua cu o propunere privind repatrierea unei parti a banilor romanilor din strainatate.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.