Economic

Antibiotice SA intra anul viitor pe piata medicamentelor oncologice

Ziarul de Vrancea
14 dec 2010 436 vizualizări
Producatorul de medicamente isi propune ca in urmatorii trei ani sa majoreze cifra de afaceri cu o medie anuala de 15%

Producatorul farmaceutic Antibiotice Iasi va intra in aprilie 2011 pe piata medicamentelor oncologice, prin lansarea a 10 produse, ca urmare a potentialului ridicat de crestere a acestui segment, a declarat, luni, directorul general al companiei, Ioan Nani. "Antibiotice se pregateste sa intre pe piata de oncologice (medicamente folosite in tratamentul cancerului - n.r.), cu zece produse, in principal tratamente orale, atit pentru faze incipiente, cit si pentru faze avansate ale bolii", a spus Nani intr-o conferinta de presa. El a explicat ca, desi pe segmentul oncologic sint prezente multe companii, a ales sa intre pe aceasta piata deoarece este una care a inregistrat cresteri importante, numai in 2010 avansul fiind de 35%. "Sint bani multi in aceasta piata. in urmatorii trei-patru ani vom cauta o cota semnificativa pe acest segment", a afirmat directorul general al Antibiotice. Reprezentantii producatorului iesean de medicamente considera ca va obtine in urmatorii cinci ani venituri de 20 milioane dolari din exporturile de ampicilina in SUA, producatorul farmaceutic asteptind in prezent autorizarea din partea Autoritatii americane de Reglementare a Medicamentului (FDA) pentru alte patru produse injectabile. La sfirsitul anului 2009, FDA a aprobat comercializarea ampicilinei injectabile a Antibiotice pe piata Statelor Unite, iar in iunie 2010 compania a inceput exporturile. Pina la aceasta data, Antibiotice exporta in SUA doar substanta activa Nistatina. Antibiotice Iasi isi propune ca in urmatorii trei ani sa majoreze cifra de afaceri cu o medie anuala de 15% si profitul cu 30-40%, ca urmar a extinderii portofoliului de produse si cresterii exporturilor. Compania va incheia acest an cu o cifra de afaceri de 242 milioane de lei si un profit brut de 20 milioane de lei. Directorul general al Antibiotice, Ioan Nani, a declarat ca producatorul farmaceutic va investi in urmatorii trei ani aproximativ 2,5 milioane de euro in laboratoare de cercetare si va realiza o investitie "importanta" pentru dezvoltarea unei sectii moderne pentru injectabile, neprecizind valoarea investitiei. De asemenea, Antibiotice vrea sa isi imbunatateasca structura de personal in urmatorii trei ani, prin parteneriate cu facutatile de profil din Iasi, Cluj-Napoca si Bucuresti. in prezent, compania are 1.350 de angajati, dintre care 450 sint specialisti.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.