Economic

Companiile americane stau pe un munte de bani

Ziarul de Vrancea
13 dec 2010 485 vizualizări
Companiile nefinanciare din Statele Unite aveau rezerve de 1.930 de miliarde de dolari in bani sau alte active lichide la sfirsitul lunii septembrie, reprezentind 7,4% din totalul activelor, cel mai ridicat procentaj incepind cu 1959, potrivit Rezervei Federale, citate de Wall Street Journal. In iunie, companiile aveau bani si active lichide de 1.800 miliarde de dolari

In loc sa construiasca facilitati de productie sau sa angajeze, companiile au preferat sa acumuleze lichiditati, evidentiind precautia de a investi intr-o perioada in care recuperarea economica ramine greoaie, iar somajul si problemele financiare ale populatiei impiedica revigorarea consumului. Acumularea de fonduri aduce beneficii reduse companiilor, din cauza dobinzilor mici, dar reflecta si oportunitatile reduse disponibile pentru plasarea banilor. "Companiile privesc spre populatie si considera ca nu este un moment in care sa-si extinda afacerile", a afirmat economistul Deutsche Bank Torsten Slok. Un semn pozitiv al datelor prezentate de Rezerva Federala in raportul trimestrial este cresterea averii populatiei de la 53.700 de miliarde de dolari in trimestrul al doilea la 54.900 de miliarde de dolari in septembrie.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.