Economic

Bonusurile angajatilor din bancile irlandeze vor fi taxate cu 90%

Ziarul de Vrancea
11 dec 2010 464 vizualizări
Ministrul irlandez al Finantelor, Brian Lenihan, a anuntat ca intentioneaza sa impoziteze cu 90% bonusurile salariatilor bancilor, dupa ce Allied Irish Bank a provocat un scandal anuntind plata unor bonusuri de 40 de milioane de euro catre personalul grupului, transmite AFP

"Vreau sa includ un amendament in urmatoarea lege a Finantelor pentru introducerea unei taxe de 90% pentru viitoarele bonusuri ale bancherilor", a declarat Lenihan in fata parlamentarilor irlandezi. Acest proiect nu vizeaza bonusurile pe care Allied Irish Bank se pregateste sa le plateasca angajatilor, a indicat un purtator de cuvint al Ministerului de Finante. Anut trecut, grupul bancar a acordat bonusuri de 55 de milioane de euro, potrivit postului public de radio RTE. in acest an, 2.400 de angajati ai Allied vor primi remuneratii aditionale de 16.700 de euro in medie. Principalul partid de opozitie, Fine Gael, a calificat drept "scandaloase" aceste bonusuri si a solicitat introducerea unei taxe de 99%. "Sa fim sinceri. Singurul motiv pentru care Allied poate plati acesti bani este pentru ca a fost salvat de contribuabili", a declarat James Reilly, unul dintre liderii Fine Gael. Guvernul irlandez a prezentat marti Parlamentului cel mai sever buget de austeritate din istoria statului, cerut de Uniunea Europeana si de Fondul Monetar International in schimbul unui ajutor financiar de 85 de miliarde de euro. Programul prevede ca zece miliarde de euro sint disponibile imediat pentru recapitalizarea bancilor, institutiile aflindu-se in centrul crizei financiare care a ingenunchiat Irlanda.





În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.