Economic

Taxele la piata, majorate cu aproape 10%

Doina Ganea
2 dec 2010 1032 vizualizări
Pietarii focsaneni vor fi obligati sa dea mai multi bani municipalitatii de anul viitor u alesii locali au stabilit ca taxa de intrare in Bazar sa fie de 41 de bani, iar cea de acces la toaleta publica de 81 de bani

De abia s-a instalat noua conducere a noii unitati care se ocupa de activitatea pietelor din Focsani, ca a si trecut la majorarea de taxe pentru anul 2011.Taxele au fost majorate marti, in cadrul sedintei de Consiliul Local, cu aprobarea alesilor. Asa se face ca noul director al SC Administratia Pietelor Focsani SA, liberalul Fanica Popa, a crescut tarifele cu 7,77%. Astfel, taxele pentru mese vor fi de 7,26 de lei/mp/zi, iar pentru ceilalti comercianti care utilizeaza temporar locurile publice si vind pasari sau alte produse pentru care nu inchiriaza insa mesele, tariful va fi de 6,46 de lei/mp/zi. Pentru depozitarea temporara a produselor pe caile de acces ale pietei, tariful este de 10,89 lei/mp/zi. Mai putin vor plati vinzatorii de varza si pepeni din tarcuri in Piata Sud, pentru care a fost stabilita taxa de 4,84 lei/mp/zi. închirierea temporara a boxelor de carne cu vedere la strada va costa 7,26 lei/mp/zi in anul 2011. Tot incepind cu anul viitor, proprietarii masinilor din Bazarul Obor care nu au fost vindute si care ramin pe platou, vor fi obligati sa plateasca 4 lei/zi pentru zilele de luni, marti, joi, vineri si simbata. Cintarele apartinind pietei vor putea fi inchiriate contra sumei de 3,23 lei/buc/zi, intrarea in Bazar va fi taxata cu 41 de bani de persoana, in timp ce taxa de acces la toaleta publica va ajunge la 0,81 de lei de persoana. Nu vrem sa ne imaginam ce se intimpla cu clientul grabit de nevoie, care asteapta restul la un leu, pentru un bilet de 81 de bani. De asemenea, alesii locali au fost de acord ca, in preajma sarbatorilor, taxa pentru producatorii de carne sa fie de 15,33 de lei/mp/zi, in functie de suprafata. Taxa de rezervare a meselor va creste de anul viitor de la 40 la 45,97 de lei. Toate aceste modificari sint justificate de catre conducerea unitatii prin cresterea tarifelor la utilitati. "In privinta propunerii de majorari de taxe, acestea se justifica prin cheltuieli suplimentare privind consumul de energie, intretinerea aparatelor de aer conditionat, produse specifice de igienizare (taxa de utilizare a spatiului ocupat de vitrine frigorifice). Propunerile privind aceste taxe si preturile de pornire a licitatiei au fost aprobate de Consiliul de Administratie al SC Administratia Pietelor Focsani SA", precizeaza directorul Fanica Popa. (Doina GANEA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.