Economic

Vinurile vrincene, ambasadorii Romaniei de Ziua nationala

Ciprian Fânaru
2 dec 2010 712 vizualizări
Trei societati de vinificatie din judeţ, Vincon, Viticom si Cramele Gîrboiu, si-au prezentat ieri la Berlin vinurile, în sala de sedinte a Primariei din capitala Germaniei.

"Prezenta podgorenilor din judetul Vrancea la Berlin reprezinta o ocazie deosebită pentru promovarea vinurilor din cea mai mare podgorie a Europei. Este o oportunitate pentru stabilirea unor contacte economice viitoare. De asemenea, prezenta delegatiei Consiliului Judetean la Berlin reprezinta si o oportunitate pentru judetul Vrancea din punct de vedere al promovarii patrimoniului turistic si cultural", e de parere Wiefried Senker, om de afaceri de origine romana stabilit la Munchen si prezent la Berlin cu ocazia Zilei Nationale a Romaniei. Evenimentul a fost a doua "iesire in lume" a licorilor "made in Vrancea". Pe 30 noiembrie, o alta delegatie a podgorenilor vrinceni, formata din Apcovin, Cramele Girboiou, Vincon si Senator Wine a facut o prezentare in capitala Serbiei. Atit pe 30 noiembrie cit si pe 1 decembrie, podgorenii vrinceni au participat la intilniri cu oameni de afaceri din Belgrad, care s-au aratat interesati de posibilitatea incheierii unor contracte. Excelenta Sa domnul Ion Macovei, ambasadorul Romaniei la Belgrad, a apreciat ca misiunea economica a CJ Vrancea in capitala Serbiei ar putea insemna momentul in care "vinurile romanesti ar putea patrunde pe o piata de nisa, o piata care nu a cunoscut pina in prezent aceste vinuri". La evenimentul dedicat Zilei Nationale a Romaniei au participat peste 550 de invitati, printre care importanti lideri politici din Germania, oameni de afaceri, diplomati, artisti. Aniversarea coincide, la Berlin, cu un alt eveniment important, implinirea a 130 de ani de relatii bilaterale romano-germane. (C. FANARU)




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.