Economic

Petrom si Fondul Propietatea, pe bursa pina in martie 2011

Ziarul de Vrancea
30 nov 2010 427 vizualizări
Oficiul Participatiilor Statului si Privatizarii in Industrie (OPSPI) a inceput procedurile de vinzare pe bursa a 9,84% din titlurile OMV Petrom, angajind consultantul juridic pentru procesul de selectare si contractare de servicii financiare, pachet de actiuni care va fi listat in februarie-martie.

Pentru astfel de servicii de consultanta juridica a fost selectata casa de avocatura Bostina si Asociatii, au declarat surse din Ministerul Economiei. Contactati, reprezentantii casei de avocatura au declarat ca nu doresc sa comenteze la acest moment. Guvernul a decis, in luna august, sa inceapa procedurile de vinzare la bursa a 9,84% din actiunile statului la OMV Petrom. Statul detine 20,6% din actiunile Petrom. Fostul ministru al Economiei Adriean Videanu declara atunci ca statul vrea sa foloseasca, partial sau in totalitate, fondurile obtinute prin vinzarea participatiei de 9,8% pentru a participa intr-o majorare de capital la Petrom, pregatita de actionarul majoritar OMV. Petrom vrea sa atraga pina la 600 de milioane de euro prin vinzarea de actiuni, pentru a-si asigura fonduri pentru investitii. Vinzarea de titluri este planificata sa se desfasoare inainte de luna aprilie. De asemenea, Franklin Templeton, administratorul Fondului Proprietatea, estimeaza ca listarea Fondului la bursa va avea loc pe 25 ianuarie 2011. Surse din piata de capital au declarat in 18 noiembrie ca Franklin Templeton a stabilit impreuna cu consortiul care va intermedia listarea ziua de 25 ianuarie ca data tinta pentru inceperea tranzactiilor la Bursa de Valori. Franklin Templeton trebuie sa depuna pina pe 22 decembrie la Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM) prospectul de listare, in curs de realizare de catre consortiul format din Raiffeisen Capital & Investment, BRD si ING Bank.








În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.