Economic

Ministrul Finantelor: Pentru 2011 avem o politica prudenta

Ziarul de Vrancea
29 nov 2010 532 vizualizări
Ministrul Finantelor Publice, Gheorghe Ialomitianu, a declarat, recent, ca, pentru 2011, tara are o perspectiva financiar-bugetara buna, insa cu conditia sa aiba in continuare o politica prudenta.

Gheorghe Ialomitianu a facut aceste declaratii la Consiliul de Coordonare Judetean al PDL Bistrita-Nasaud, la care a participat impreuna cu premierul si mai multi membri ai Cabinetului. "Din punctul de vedere al perspectivei financiar-bugetare pentru 2011, avem o perspectiva buna, dar sa avem o politica, in continuare, prudenta. Vom avea un sistem de salarizare si de pensii sustenabil, vom putea plati salariile si pensiile, putem sa dam mai multi bani pentru investitii pentru ca si proiectele locale sa fie realizate, putem atrage mai multe fonduri europene. Mentinem un sistem de fiscalitate redus, ma refer la impozitul pe venit si pe profit", a declarat Gheorghe Ialomitianu. Ministrul a spus ca acest lucru este posibil fiindca PDL a luat masuri de reforma bune. "Am preluat guvernarea dupa o perioada foarte buna, dar dupa o gestionare foarte proasta a finantelor publice si cu un sistem de salarizare si de pensii nesustenabil. Guvernul Boc a trebuit sa ia masuri dure, dar necesare. Din cauza guvernarii PNL, Romania avea o credibilitate redusa pe pietele financiare, nu putea sa imprumute bani, iar cheltuielile erau foarte mari. Daca nu se luau masurile acestea, Romania intra in incapacitate de plata, eram intr-o situatie dramatica", a spus el. Ministrul a mentionat ca, in opinia sa, aceste masuri sint greu de explicat, fiindca electoratul vrea ca ziua de azi sa fie mai buna decit cea de ieri. "Eu va spun ca, daca nu luam masurile ce au fost luate, situatia era din ce in ce mai grea, a tuturor romanilor", a spus Ialomitianu. Ministrul a adaugat ca masurile propuse de PSD nu au fost luate nici macar de acest partid si nu sint sustenabile.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.