Economic

Activele Volksbank Romania au scazut cu 8,6% in primele noua luni

Ziarul de Vrancea
29 nov 2010 434 vizualizări
Activele Volksbank Romania au scazut cu 8,6% in primele noua luni, de la 5,25 miliarde de euro in decembrie la 4,8 miliarde de euro la sfirsitul lunii septembrie, a anuntat grupul austriac care controleaza banca

Volksbank Romania avea active de 5,3 miliarde de euro la finele lunii martie si de 5,2 miliarde de euro in iunie. Activele Volksbank International (VBI), institutie de credit care controleaza banca din Romania, au coborit cu 3,5% in primele noua luni, de la 14,2 miliarde de euro in decembrie la 13,7 miliarde de euro in septembrie, se arata in raportul financiar al grupului austriac Volksbank, actionarul principal al VBI. Romania ramine in continuare cea mai importanta piata pentru VBI, fiind urmata de Volksbank Cehia (active de 2 miliarde de euro), Volksbank Ungaria (1,9 miliarde de euro), Volksbank Slovacia (1,3 miliarde de euro) si Volksbank Croatia (1,1 miliarde de euro). VBI controleaza zece banci in noua tari din Europa Centrala si de Est. Toate subsidiarele VBI si-au imbunatatit rezultatele operationale (calculate inainte de riscuri) in primele noua luni. Profitul operational al VBI a crescut cu 12% in ianuarie-septembrie, de la 157,6 milioane de euro anul trecut la 176,5 milioane de euro in aceeasi perioada a anului in curs. Provizioanele au avansat cu 22,6% in intervalul analizat, la 155,8 milioane de euro, si au fost absorbite fara dificultate, se arata in raport. Veniturile nete din dobinzi ale VBI au urcat cu 7,6%, de la 293,7 milioane de euro la 315,9 milioane de euro.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.