Economic

Doar 45% dintre firmele mari si mijlocii au depus declaratiile fiscale online

Ziarul de Vrancea
29 nov 2010 559 vizualizări
Aproximativ 45% dintre contribuabilii mari si mijlocii au depus declaratiile fiscale online la termenul de declarare, data de 25 noiembrie

De asemenea, pina la 25 noiembrie au transmis declaratiile fiscale prin intermediul Sistemului Electronic National si 53% din sediile secundare ale acestor companii. Din totalul de 1.940 de contribuabili mari, peste 55% (1.079 de companii) au depus online declaratiile fiscale aferente lunii octombrie, respectiv si pentru cele 9.678 de sedii secundare aferente acestora, iar din cei 18.163 contribuabili mijlocii, 7.955 au transmis declaratiile online, respectiv si pentru cele 3.489 de sedii secundare. Totodata, aproape 14.000 de contribuabili mici au preferat sa transmita online declaratiile fiscale aferente lunii octombrie, desi pentru aceasta categorie de firme acest sistem este facultativ. Contribuabilii mari si mijlocii sint obligati sa depuna online declaratiile fiscale incepind cu luna noiembrie. Declaratiile fiscale se depun prin accesarea site-ului www.e-guvernare.ro. Documentele trebuie semnate prin utilizarea certificatului calificat emis de un furnizor de servicii de certificare acreditat in conditiile Legii nr. 455/2001 privind semnatura electronica. ANAF atrage atentia ca, incepand cu luna ianuarie 2011, contribuabilii mari si mijlocii care nu vor transmite online declaratiile vor fi amendati.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.