Economic

GfK: Numarul utilizatorilor de carduri de credit s-a dublat

Ziarul de Vrancea
26 nov 2010 515 vizualizări
Numarul utilizatorilor de carduri de credit s-a dublat in acest an fata de 2009, ajungind la 10% din populatia urbana, nivel comparabil cu cel de la inceputul anului 2008, managerii si specialistii cu studii superioare fiind principalii posesori ai acestui tip de produs bancar, potrivit datelor GfK.

"Cardul de credit a pierdut mult din popularitate pe parcursul anului 2008 si pina in a doua jumatate a lui 2009. 11% din totalul populatiei urbane cu virsta peste 15 ani folosea acest tip de produs bancar in ianuarie 2008, iar pina in septembrie 2009 numarul utilizatorilor s-a redus la jumatate. incepind cu finalul anului 2009 cresterea s-a reluat, astfel ca in prezent 10% din populatia urbana detine un card de credit", a declarat, intr-un comunicat, Anca Zamfirescu, cercetator senior, expert in piata financiar - bancara la compania de cercetare a pietei GfK Romania.Desi criza economica s-a accentuat in 2010, o posibila explicatie pentru revenirea preferintei pentru utilizarea cardurilor de credit din ultimul an vine din faptul ca bancile s-au concentrat destul de sustinut pe promovarea cardurilor de cumparaturi cu accent pe diverse beneficii, printre care si perioada de gratie extinsa.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.