Economic

Economiile romanilor incep sa intre la apa

Ziarul de Vrancea
25 nov 2010 475 vizualizări
Numarul titularilor de conturi de economisire a scazut in primele noua luni cu 1,2 milioane si doar un sfert din cei care au economisit in acest an vor reusi sa puna bani deoparte si in 2011, considera Eugen Dijmarescu, presedintele Fondului National de Garantare a Depozitelor

"Fata de sfirsitul anului 2009 a avut loc o reducere a depozitelor in sistemul bancar. Chiar daca procentul nu este foarte mare, ingrijoratoare este tendinta. Depozitele au scazut cu 2,7% de la sfirsitul anului 2009 si pina la sfirsitul trimestrul trei 2010", a spus Dijmarescu. El a adaugat ca numarul titularilor de conturi s-a diminuat cu 1,2 milioane in primele noua luni si, potrivit unui sondaj al Fondului National de Garantare, in cursul acestui an, o treime "au disparut din peisajul economisirii". "In consecinta, pentru anul 2011 viziunea este ca poate o patrime din numarul celor care au mai economisit in 2010 ar putea sa economiseasca cu scopul explicit de a face fata unor tendinte adverse din mediul economic, respectiv pentru a pune bani deoparte pentru perspective sumbre, decit sa cumpere bunuri de folosinta indelungata", a aratat Dijmarescu. Potrivit datelor prezentate ieri de BNR, depozitele in lei ale populatiei au stagnat in octombrie fata de luna anterioara, iar comparativ cu octombrie 2009 sint mai mari, in termeni nominali, cu 5%, in timp ce pentru plasamentele in valuta a fost raportata o scadere lunara de 0,3%. Depozitele populatiei in lei au ajuns la finele lunii octombrie la 61,516 miliarde lei, iar cele in valuta la echivalentul a 39,169 miliarde lei.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.