Economic

Libocor, BRD: Evaziunea este peste tot

Ziarul de Vrancea
25 nov 2010 541 vizualizări
Economistul sef al BRD crede ca n-am mai fost in situatia asta niciodata din '90 incoace

Evaziunea fiscala este generalizata, ajungind la un nivel nemaiatins din anii \'90 pina in prezent, iar echilibrarea bugetului nu va putea continua cu taieri de cheltuieli, ci prin imbunatatirea reala a colectarii, considera Florian Libocor, economistul sef al BRD-Groupe Societe Generale. "Evaziunea este absolut peste tot, pe toate axele. Cred ca n-am mai fost in situatia asta niciodata din \'90 incoace, ceea ce este foarte grav", a explicat Libocor. Economistul sef al BRD crede ca echilibrarea bugetului de stat este mult mai dificila decit corectarea soldului negativ al balantei de plati, iar consolidarea fiscala nu va putea continua in mod consistent prin noi taieri de cheltuieli, care ar limita si mai mult cererea deja deficitara. In opinia lui Libocor, Finantele vor fi obligate sa incheie perioada "povestilor frumoase" despre bugetele multianuale si imbunatatirea colectarii si sa treaca la fapte. "Cheia pentru a corecta bugetul nu poate fi tot timpul taierea de cheltuieli, exista un prag sub care nu se poate trece", a explicat oficialul BRD. Libocor considera ca sistemul bancar este functional si a depasit criza fara suport din partea autoritatilor, dar activitatea de creditare este limitata de calitatea cererii si nu de lipsa ofertei. "Nu trebuie sa privim sistemul bancar ca pe acela care va relua problemele. A fost mereu un partener, a fost aproape de nevoile existente in economie in diferite momente (...) Nu putem sa vorbim de reluarea creditarii cind ne confruntam in continuare cu scaderea veniturilor clientilor", a precizat Libocor. Economistul-sef al BRD considera ca nu trebuie vorbit doar de un pret scazut cind se pune problema creditarii, intrucit a fi ieftin nu este sinonim cu a fi competitiv. "Daca Dacia ar fi continuat sa vinda doar Dacia 1300, nu ar fi fost competitiva in comparatie cu produsul Logan", a conchis Libocor.






În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.