Economic

Irlanda a capitulat rusinos prin acceptarea ajutorului financiar

Ziarul de Vrancea
23 nov 2010 476 vizualizări
Irlanda a "capitulat rusinos", dupa 90 de ani de independenta si doua saptamini de "minciuni flagrante" din partea guvernului, prin acceptarea ajutorului financiar extern, apreciaza presa irlandeza, care anticipeaza caderea iminenta a executivului responsabil de esecul economic al statului.

"Dupa doua saptamini de minciuni flagrante, guvernul va cersi la Bruxelles, dupa ce a provocat falimentul statului prin politicile lui. Birocratii europeni ne vor gestiona afacerile. Cu toate acestea, ne-a ramas o singura putere, de a-i sanctiona pe cei responsabili de distrugerea natiunii. Uniunea Europeana (UE) si Fondul Monetar International (FMI) ne vor salva economia, dar noi singuri ne putem salva natiunea", titreaza The Irish Sun, preluat de AFP. The Irish Daily Mail denunta, de asemenea, capitularea fara precedent a Irlandei, considerind ca guvernul a pus capat unei perioade de 90 de ani de independenta, fluturind steagul alb. The Irish Times cere chiar demisia guvernului. "Sint necesare alegeri anticipate pentru a pune capat acestei ticalosi. Coalitia de guvernamint nu va rezista pina in primavara", subliniaza publicatia. Sumele preconizate a fi primite se ridica la aproape 120 miliarde de euro si ar urma ca prima rata sa fie platita in ianuarie 2011. Din cauza tensiunilor Irlanda se afla in pragul alegerilor anticipate.







În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.