Economic

Guvernul se lauda cu un proiect utopic de asfaltare a 10.000 kilometri de drumuri

Ziarul de Vrancea
23 nov 2010 506 vizualizări
Guvernul a decis, ieri, inceperea proiectului de asfaltare a 10.000 kilometri de drumuri judetene si locale, de finantare de la bugetul de stat a minim 800 proiecte restante pentru dezvoltarea mediului rural si de finalizare a 100 lucrari de reabilitare a sistemelor de alimentare cu apa.

Cele trei programe vor fi derulate in perioada 2011-2015 si vor beneficia de o finantare totala de patru miliarde euro, cu plati pina in anul 2020. Premierul Emil Boc a aratat, la finalul sedintei de luni a Guvernului, ca programul de reabilitare a 10.000 kilometri de drumuri a fost aprobat de Guvern in 2009 prin memorandum, fiind insa adoptat acum prin ordonanta de urgenta, pentru a fi pus in practica. "Principalul obstacol pe care ni-l sesizeaza toti atunci cind vorbesc de Romania se refera la infrastructura, ca nu exista suficiente drumuri asfaltate, ca nu exista suficiente autostrazi. Acum, pe aceasta componenta, rezolvam doua chestiuni majore: modernizarea spatiului rural romanesc, iar prin banii de la Uniunea Europeana, cei 4,5 miliarde euro de pe programul transporturi, asiguram finantarea autostrazilor de pe coridorul IV, astfel incit Romania sa intre practic in rindul lumii", a spus Boc, in briefingul de presa sustinut la Guvern. Potrivit acestuia, 1.500 de localitati vor fi incluse in programul de reabilitare a retelelor de apa, canalizare si epurare, iar cel putin 50 lucrari noi de combatere a inundatiilor vor fi finantate. Ministrul Dezvoltarii Regionale, Elena Udrea, a aratat, in briefingul de presa, ca pentru dezvoltarea mediului rural prin masura 322, finantata prin Programul National de Dezvoltare Regionala (PNDR), au fost semnate 566 contracte cu o valoare totala de 1,5 miliarde euro, dar au ramas nefinantate alte 1.121 proiecte de infrastructura in valoare de peste 2,5 miliarde euro.






În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.