Economic

Guvernul amina adoptarea legii salarizarii pentru miine

Ziarul de Vrancea
23 nov 2010 526 vizualizări
Guvernul nu a mai discutat proiectul legii salarizarii in sedinta de ieri, ci l-a reprogramat pentru reuniunea de miine, deoarece nu a fost inca primit avizul Consiliului Economic si Social (CES), a anuntat purtatorul de cuvint al Executivului, Ioana Muntean

Executivul a anuntat, la finalul sedintei de saptamina trecuta, ca a discutat, in prima lectura, proiectul legii cadru privind salarizarea unitara a personalului din sistemul bugetar si proiectul legii de aplicare a acesteia in anul 2011, urmind ca formele finale ale actelor normative sa fie adoptate luni, 22 noiembrie, dupa consultari cu Fondul Monetar International, iar ulterior sa fie trimise spre Parlament, in procedura de angajare a raspunderii. Proiectul legii salarizarii, pentru care nu s-a ajuns inca la un acord cu sindicatele, a fost transmis si Consiliului Economic si Social. Premierul Emil Boc anunta, la inceputul saptaminii trecute, ca proiectul Legii salarizarii unitare se va afla luni, 22 noiembrie, pe masa Birourilor Permanente ale celor doua Camere ale Parlamentului, pentru stabilirea calendarului de angajare a raspunderii Guvernului. Presedintele Consiliului Economic si Social (CES), Florian Costache a spus ca plenul CES se reuneste astazi, cu doua zile mai devreme, pentru a aviza proiectul Legii salarizarii unitare, acest act fiind pina in prezent in dezbateri la comisii. Costache a precizat ca sedinta plenului CES a fost mutata de joi marti, tocmai pentru a aviza acest proiect de lege. "Pina acum nu ne-au trimis proiectul, abia vineri a fost discutat la Comisia de Dialog Social de la Ministerul Muncii, iar azi (luni, n.r.) intra in Comisia de Munca a CES, urmind ca miine sa fie avizat in plen", a spus Costache. Surse parlamentare au declarat, pentru MEDIAFAX, ca premierul Emil Boc le-a prezentat, in 17 noiembrie, parlamentarilor coalitiei variante privind Legea salarizarii unitare, aratind ca salariul minim pe economie ar urma sa fie de 670 de lei.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.