Economic

Fostul sef al Curtii de Conturi isi face centru de afaceri

Sorin Tudose
22 nov 2010 1906 vizualizări
Ion Alexe, un apropiat al liberalilor, are o firma de consultanta pentru absorbtia fondurilor europene

Ion Alexe, fostul sef de la Directia de Control Financiar a Curtii de Conturi (in perioada 1993-2002) isi va deschide un centru de consultanta in afaceri in Casa Ibraileanu din Focsani, clasata ca monument istoric. Practic, imobilul a fost luat de firma SC Financial & Business Consulting Group SRL unde actionari sint Ion Alexe si sotia sa si pentru care s-a platit peste 200 mii de euro. Ion Alexe a intrat in posesia imobilului de pe Bulevardul Republicii in 2008, dar cum cladirea are un statut special, abia anul acesta a primit toate aprobarile pentru restaurare. O parte din cladire va fi demolata in urma unei declasari partiale, insa este vorba de o anexa fara incarcatura istorica."In primul rind este vorba de niste garaje de circa 100 de metri patrati ce vor fi demolate, dar care nu au fost niciodata clasate ca monumente istorice. Se va mai demola cel mai probabil si o parte din imobil, dar acesta a fost construita mult mai tirziu decit corpul original", ne-a declarat Ion Alexe. Acesta vrea sa faca un centru modern de consultanta in afaceri care se va axa strict pe absortia de fonduri europene. "Eu calatoresc foarte des in afara si pot spune ca foarte multe dintre state sint cu mult inaintea noastra. In Romania doar 3% din fondurile europene sint absorbite. Despre cladire pot spune ca imi doresc sa arate ca atunci cind a fost construita, dar doar la exterior. In interior va fi organizata si mobilata in conformitate cu timpurile pe care le traim", ne-a mai spus Ion Alexe. Acesta a inceput deja lucrarile la imprejmuirea cladirii si terenului aferent pentru ca, nu de putine ori, proprietatea privata i-a fost pradata de hoti, desi avea firma de paza platita sa aiba grija de imobil. In total, suma investita in lucrarile de restaurare vor ajunge la circa 300 mii de euro. (Sorin TUDOSE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739397 zile, 16 ore, 26 minute, 19 secunde
Dupa ce si-a facut plinul la Camera de Conturi,in complicitate cu fosta cuscra Papuc,a plecat cu un picior in fund in lumea afacerilor.Aici a prosperat stabilind cota parte 15 % din proiecte,la citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.