Economic

Inca o cerere de suspendare a activitatii unei filiale a Volksbank

Ziarul de Vrancea
19 nov 2010 653 vizualizări
Conducerea Comisariatului Judetean pentru Protectia Consumatorilor Mehedinti a propus suspendarea activitatii de creditare a filialei Mehedinti a Volksbank, dupa ce aceasta nu s-a conformat cerintelor CJPC de a restitui contravaloarea comisionului de risc incasat abuziv, dupa aparitia OUG 50. O actiune similara a avut loc si in Cluj.

Comisarul sef al Comisariatului Judetean pentru Protectia Consumatorilor Mehedinti Ionut Sibinescu a declarat ca a inaintat presedintelui Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor propunerea de suspendare a activitatii de creditare in cazul filialei Mehedinti a Volksbank, care nu a restituit clientilor contravaloarea comisionului de risc incasat abuziv de la clienti dupa 21 iunie, data la care a intrat in vigoare OUG 50, care interzice incasarea altor comisioane curente in afara celui de administrare. "Prin aproximativ zece acte, care au prevazut si amenda in cazul filialei, s-a cerut restituirea comisionului de risc. Ulterior, in urma unui control tematic al CJPC Mehedinti la banca respectiva, s-a dat o alta masura prin care clientilor care platesc comision de risc sa li se inapoieze, iar dupa data de 21 iunie 2010 sa nu mai incaseze comision de risc. Nu s-au conformat. Am cerut suspendarea activitatii de creditare, pe care o dispune doar presedintele ANPC", a explicat Sibinescu. In ultimele doua luni, la Comisariatul Judetean pentru Protectia Consumatorilor Mehedinti au fost inregistrate peste 400 de plingeri care vizeaza unitatea bancara mentionata si alte 600 in cazul altor unitati bancare, toate vizind comisioane incasate abuziv in cazul persoanelor care au credite. Reprezentantii CJPC au precizat ca mai multe unitati bancare s-au conformat solicitarilor Comisariatului si au inapoiat valoarea comisioanelor incasate abuziv.






În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.