Economic

Scania si MAN analizeaza posibilitatea unei fuziuni

Ziarul de Vrancea
16 nov 2010 505 vizualizări
Constructorul suedez de camioane Scania a anuntat ca analizeaza impreuna cu grupul german MAN posibilitatea unei fuziuni, transmite AFP.

"Nu a fost luata inca nicio decizie, deoarece au ramas nerezolvate multe probleme comerciale si juridice", se arata intr-un comunicat al Scania. MAN detine 13,4% din actiunile Scania. Totodata, constructorul auto german Volkswagen (VW) controleaza 45,7% din capitalul companiei suedeze si aproape 30% din MAN. VW vrea sa reorganizeze productia de camioane prin majorarea participatiei la Scania la 75-80%, transferind apoi companiei actiunile detinute la MAN, potrivit publicatiei Der Spiegel. Scania ar urma sa faca o oferta pentru restul actiunilor MAN, apoi sa fuzioneze cu grupul german. "De ceva timp, Scania si MAN studiaza diferite proiecte din domeniul industrial, in special legate de vehicule comerciale, care vor permite celor doua companii sa profite de sinergii in domeniile cercetare, si dezvoltare, productie si aprovizionare", mentioneaza Scania. Eventuala fuziune a celor doi constructori de camioane ar duce la formarea unui grup cu 82.000 de angajati, care ar concura indeaproape cu Daimler si Volvo, liderii acestui sector.




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.