Economic

Romania in spatiul Schengen

Ziarul de Vrancea
12 nov 2010 481 vizualizări
n consilierul prezidential Leonard Orban a declarat ca integrarea Romaniei in Spatiul Schengen s-ar putea decala chiar si cu citiva ani n Franta a anuntat vineri oficial ca intentioneaza sa amine discutiile privind integrarea tarii noastre

Consilierul prezidential pentru Afaceri Europene, Leonard Orban, a declarat la RFI, ca nu este sigura intrarea Romaniei in Schengen in martie 2011, mentionind, in acest context, ca "daca risti sa fii aminat in martie, risti sa fii aminat nu cu citeva luni, ci cu citiva ani". "Oricum, procesul e dificil si oricum, nu este un proces suta la suta sigur. Deci nu este suta la suta sigur ca Romania va adera in martie 2011. Nu e sigur nici macar ca va adera in 2011, pentru ca formularea secretarului de stat Lellouche a fost mult mai dura, a zis ca doreste sa amine cel putin, cel putin pina in vara, cind Comisia Europeana va prezenta raportul privind MCV in domeniul justitiei si luptei impotriva coruptiei si in functie de ce va scrie in acel raport. E adevarat ca presedintele Comisiei a spus ca din punct de vedere formal, nu exista nici un fel de legatura intre aderarea la Schengen si Mecanismul de Cooperare si Verificare, dar sint state membre care informal fac aceasta legatura. Pina la urma, e o decizie politica si intr-o decizie politica faci legatura cu ce fel de procese doresti", spune Orban, citat de RFI. El a afirmat ca este necesar un lobby foarte intens la toate nivelurile, inclusiv la nivelul parlamentar, care sa sustina aderarea la termen, in martie 2011.

El a mentionat ca marea majoritate a statelor membre sprijina aderarea Romaniei, problemele venind in special din partea Frantei si Olandei.

Raspunzind unei intrebari, Orban a afirmat ca nu ar fi o catastrofa aminarea aderarii Romaniei la Schengen, dar ca este un obiectiv foarte important. Franta si-a reiterat vineri, de aceasta data oficial, optiunea ca aderarea Romaniei si Bulgariei la spatiul Schengen sa fie aminata pentru vara viitoare, potrivit unui anunt facut de Ministerul de Externe de la Paris.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.