Economic

Bugetarii se pregatesc de greva generala din cauza stimulentelor

Ziarul de Vrancea
12 nov 2010 596 vizualizări
Presedintele Sindicatului National al Functionarilor Publici (SNFP), Sebastian Oprescu, a declarat, ieri, la intrarea in sediul Ministerului Finantelor, ca la intilnirea cu Gheorghe Ialomitianu ii va spune ca sindicalistii vor intra in greva generala daca stimulentele nu vor fi incluse in salariu

Intrebat cind ar putea fi declansata greva generala, Sebastian Oprescu a spus ca, probabil, acest lucru se va intimpla odata cu asumarea raspunderii Guvernului pe Legea salarizarii. Oprescu a precizat ca in urma deciziei presedintelui Traian Basescu de a retrimite in Parlament legea privind stimulentele au revenit problemele care au dus la conflictul spontan de munca din luna octombrie. Presedintele SNFP a mai spus ca prin acordarea stimulentelor se asigura o echilibrare a salariilor, pentru ca cei care le primeau aveau un salariu de baza mai mic. La rindul lui, ministrul Finantelor Publice, Gheorghe Ialomitianu, a declarat, ca problema stimulentelor se va rezolva prin Legea salarizarii unitare, dar trebuie lasat Parlamentul sa decida. "Cred ca problema stimulentelor se va rezolva prin Legea salarizarii unice, dar trebuie lasat Parlamentul sa decida asupra acestui lucru", a spus Gheorghe Ialomitianu, la intrarea in sediul Ministerului Finantelor. Ialomitianu a spus ca prin Legea salarizarii se doreste ca toti functionarii cu aceeasi pregatire, indiferent ca lucreaza la Ministerul Finantelor sau la alta institutie, sa primeasca aceleasi salarii. Presedintele Sindicatului National al Functionarilor Publici (SNFP), Sebastian Oprescu, a declarat, ieri, la finalul intilnirii cu seful Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, Sorin Blejnar, ca angajatii sint nemultumiti si este normal sa se ajunga la proteste daca nu vor mai primit stimulentele. "Am declansat deja procedura de stringere de semnaturi si vom intra in greva generala odata cu asumarea raspunderii de catre Guvern pe Legea salarizarii. Pentru lunile octombrie, noiembrie si decembrie trebuie acordate stimulentele, pentru ca exista un proces-verbal in vigoare si acestea trebuie acordate pe criterii de eficienta, pentru ca se refera la fiecare angajat, nu pe criterii de performanta", a spus Oprescu. Liderul SNFP a subliniat ca va continua discutiile si cu ministrul Muncii privind introducerea stimulentelor in salariul de baza si va face o solicitare si premierului pentru a discuta aceasta problema.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.