Economic

Investitorii imobiliari au revenit la sentimente mai bune fata de Romania

Ziarul de Vrancea
9 nov 2010 464 vizualizări
Investitorii se asteapta sa creasca sau cel mult sa mentina portofoliile imobiliare din Europa Centrala si de Est (ECE) in urmatoarele 12 luni, piata din Romania fiind printre destinatiile preferate pentru cumparatorii de cladiri de birouri si de spatii de retail, potrivit unui studiu al Colliers

"Investitorii care au participat la un sondaj realizat la nivel global de Colliers International vad piata imobiliara din regiunea Europei Centrale si de Est (ECE) pe o panta ascendenta. Conform Global Property Clock, un instrument utilizat de companie pentru a indica starea pietelor imobiliare din lume, regiunea ECE se afla in dreptul orei 8, ceea ce marcheaza inceputul stadiului de revigorare. In plus, investitorii se asteapta sa isi creasca sau cel mult sa isi mentina nivelul portofoliilor lor imobiliare in urmatoarele 12 luni", se arata intr-un comunicat al Colliers. In ceea ce priveste piata romaneasca, Blake Horsley, directorul departamentului investitii al Colliers Romania, afirma ca se constata o apropiere intre asteptarile vinzatorilor si interesele cumparatorilor de proprietati. "Cumparatorii au devenit mai optimisti in ceea ce priveste premisele de inchiriere si exit dintr-o tranzactie, ceea ce ii determina sa fie mai agresivi in politica de preturi. De cealalta parte, exista vinzatori motivati sa vinda, mai ales in cazul celor care detin active neperformante sau se afla sub presiunea bancilor creditoare", a explicat Horsley. El mentioneaza ca exista investitori care analizeaza acum cladiri de birouri din zone centrale ale Capitalei, iar pe fondul scaderii randamentelor pe piete precum Varsovia sau Praga, oportunitatile din Romania devin mai atractive. "Se simte si o crestere a cererii pe segmentul de retail si big box-uri, ceea ce ar putea sa conduca la inchiderea unor tranzactii spre inceputul anului viitor", a adaugat reprezentantul Colliers. Potrivit studiului, in urmatoarele 12 luni, 78% dintre respondenti au aratat ca vor sa-si extinda portofoliile, in timp ce doar 9% au ca intentie reducerea expunerii in regiune. Pe de alta parte, 13% dintre investitorii intervievati cauta solutii de rebalansare a portofoliului.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.