Economic

Isarescu, despre candidatura la Presedintie: O sa ramin la vinarie

Ziarul de Vrancea
8 nov 2010 473 vizualizări
Guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, nu este interesat de o noua candidatura la Presedintie pentru a imbunatati conditiile din mediul de afaceri, aratind ca oricum rezolvarea acestor probleme nu tine de seful statului, si spune ca va ramine la vinaria sa, unde va produce un vin bun

Isarescu a spus la emisiune "Dupa 20 de ani", ca a inteles din activitatea firmei la care este actionar majoritar ca nu este usor sa se faca afaceri in sens pozitiv in Romania, adica sa se creeze locuri de munca, sa se plateasca salarii si impozite, in contextul birocratiei ridicate si al numarului mare de impozite. Intrebat de ce nu candideaza la Presedintie pentru a schimba lucrurile, Isarescu a aratat ca rezolvarea problemelor nu depinde de o asemenea functie. "Nu vad de ce ar depinde chestia asta de functia de presedinte. Eu cred ca depinde mai mult de vinaria mea, de faptul ca ma ciondanesc cu cei de pe plan local si uite mai apar si va mai zic dumneavoastra. Ca si dumneavoastra aveti tot o firma care probabil rasufla greu, ca orice firma in situatia de fata", a continuat guvernatorul bancii centrale. La intrebarea daca s-a mai gindit la o noua candidatura la Presedintie, Isarescu a afirmat: "O sa ramin la vinarie si va promit ca o sa produc vin bun!" Guvernatorul a mai spus ca TVA va ramine la nivelul actual "cel putin citiva ani" intrucit altfel s-ar crea o instabilitate fiscala totala. "Noi avem un nivel de impozitare relativ scazut la impozitele mari, fara TVA, ca acum cu TVA-ul acesta sintem cu unul dintre cele mai inalte niveluri de impozitare din Europa", a explicat Isarescu. Intrebat daca nivelul actual (al TVA - n.r.) va fi mentinut, Isarescu a afirmat: "Cel putin citiva ani, ca altfel inseamna ca am introdus o instabilitate fiscala totala in tara asta".


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.