Economic

Guvernul pune umarul la scumpirea anvelopelor de iarna

Ziarul de Vrancea
8 nov 2010 744 vizualizări
Executivul va aproba in maxim doua saptamini un act normativ care introduce obligativitatea anvelopelor de iarna, motiv pentru care comerciantii vorbesc de majorari de preturi

Centrele care vind anvelope noi au inceput sa creasca preturile, iar depozitele de cauciucuri second hand se astepta la dublarea vinzarilor, ca efect al anuntului privind obligativitatea echiparii masinii cu anvelope de iarna, au declarat reprezentantii firmelor de profil. Potrivit unui proiect de ordonanta de urgenta, propietarii de autovehicule vor fi obligati sa echipeze masinile cu anvelope de iarna pentru perioada 1 noiembrie-31 martie, actul normativ urmind sa fie adoptat de Guvern in cel mult doua saptamini. Reprezentantii firmelor care vind anvelope spun ca masura va avea ca efecte principale cresterea preturilor la produsele noi si dublarea vinzarilor in cazul celor second hand. "Firma nostra vinde si anvelope noi si uzate. Deja se simte efectul deciziei autoritatilor de a obliga soferii sa echipeze masina pentru iarna. Avem din ce in ce mai multi clienti si vom creste preturile anvelopelor noi cu 2-3%. Cauciucurile second hand vor ramine cu preturile neschimbate, insa pe acest segment ne asteptam la dublarea comenzilor", a spus administratorul unui depozit de anvelope din Bucuresti. La dublarea comenzilor se astepta si reprezentantul unui centru de anvelope second hand din Craiova, care spune ca numarul clientilor se va creste considerabil pentru ca multi conducatori auto prefera sa cumpere cauciucuri uzate. "Achizitia de anvelope second hand este o afacere pentru client, pentru ca pretul poate scadea pina la un sfert din valoarea cauciucului nou. Pentru doar citeva luni de sezon rece, clientul prefera sa cumpere cauciucuri uzate. in ceea ce priveste asigurarea stocurilor, nu ne facem probleme, o comanda de import poate sa fie onorata in 24 de ore", a explicat administratoul depozitului din Craiova. Reprezentantii magazinelor care au doar anvelope noi afirma ca pina si clienti "traditionali" se orienteaza catre achizitia de articole second hand. "M-au sunat clienti vechi, care cumpara de la mine de 15 ani, si m-au intrebat daca nu am la vinzare si cauciucuri uzate. Acest lucru nu s-a mai intimplat pina acum", a afirmat proprietarul unui magazin din Tirgu Mures. Cu toate ca este mai accesibila, echiparea masinii cu anvelope uzate implica riscuri, avertizeaza directorul Asociatiei Societatilor de Service Auto Independente (ASSAI), Cristian Muntean. "Este foarte periculos sa achizitionezi anvelope second hand. In primul rind, nu cunosti istoricul cauciucurilor, masina care le-a rulat ar fi putut sa aiba defectiuni la directie, iar acest lucru poate afecta aderenta. Sau anvelopele pot fi vechi, ceea ce sporeste pericolul unei explozii. Trebuie adaugat si faptul ca anvelopele uzate nu au garantie", a afirmat Muntean. El a spus ca pretul mediu pentru achizitia si montarea cauciucurilor noi si echilibrarea rotilor este de 900 - 1.000 de lei.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.