Economic

City Mall Bucuresti, al doilea centru comercial intrat in insolventa in ultimele zile

Ziarul de Vrancea
4 nov 2010 498 vizualizări
Tribunalul Bucuresti a admis cererea de intrare in insolventa a firmei Victoria Holding, care detine City Mall Bucuresti, actionarii anuntind anterior ca au dificultati in rambursarea unui credit de 40 de milioane de euro contractat de la Bank Austria

Aceasta este a doua cerere de insolventa admisa din ultimele zile de instanta din partea unui proprietar de mall, dupa ce la sfirsitul saptaminii trecute Tribunalul Bucuresti a aprobat solicitarea firmei Red Project Three, dezvoltatorul centrului comercial Armonia Braila. Victoria Holding, prin care fondul australian de investitii APN European Retail Trust detine City Mall din Bucuresti, a anuntat in octombrie ca are dificultati in a rambursa o datorie de 40 milioane de euro catre Bank Austria, scadenta in noiembrie, si ca renegociaza termenii contractului de credit. Compania a cerut intrarea in insolventa la sfirsitul saptaminii trecute. Fondul de investitii trebuie sa ramburseze in noiembrie 40 milioane de euro dintr-un credit de la Bank Austria (divizia austriaca a UniCredit). APN European Retail Trust a cumparat in 2006 mall-ul cu 103,5 milioane de euro. Centrul comercial a fost evaluat la jumatatea anului la 35,4 milioane de euro, in conditiile in care in iunie 2009 valoarea City Mall era stabilita la 51,6 milioane de euro, ceea ce inseamna o depreciere de 31% intr-un an. Fata de pretul de achizitie, din 2006, City Mall a pierdut 66% din valoare. APN European Retail Trust a obtinut in primele sase luni venituri din inchirierea centrului comercial City Mall din Bucuresti de doar 308.000 euro, de peste zece ori mai putin fata de aceeasi perioada a anului trecut. Gradul de ocupare a City Mall a scazut in iunie la 80%, de la 90% un an mai devreme. Fondul australian este al treilea proprietar al City Mall, amplasat in zona Eroii Revolutiei. Acesta a preluat la sfirsitul anului 2006 centrul comercial de la firma Victoria Holding, detinuta de un grup de investitori britanici. La rindul sau, grupul de investitori achizitionase mall-ul cu mai putin de un an inainte, pentru 46 milioane de euro, de la dezvoltatorul proiectului, Jaguar Development, controlat de oameni de afaceri greci si israelieni.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.