Economic

Topul celor mai profitabile intreprinderi mici si mijlocii din Vrancea

Mihaela Beșleagă
3 nov 2010 2893 vizualizări
200 de firme au fost selectate pentru acest clasament, realizat in functie de profitul realizat anul trecut u pe primul loc s-au clasat firmele: Canton Distribution Focsani, Premium Porc Golesti, Metale International Focsani, Vincon Vrancea si CUP Salubritate Focsani

Cele mai profitabile firme din Vrancea in 2009 sint incluse intr-un top realizat de Patronatul Intreprinderilor Mici si Mijlocii (PIMM) din Vrancea, prezentat ieri de catre Ion Roman, presedintele PIMM. "Sintem in plina criza si luminita nu se vede nici pentru noi care producem, nici pentru cei care conduc aceasta tara. Totusi, in aceste conditii grele Patronatul IMM-urilor, mai exact Consiliul National al IMM din Romania realizeaza un top al celor mai profitabile firme. Analiza pentru acest top s-a facut dupa un singur indicativ, profitul brut, fiind luate in considerare circa 200 de firme din Vrancea", a declarat Ion Roman. Firmele premiate au fost incluse in categorii: microintreprinderi, intreprinderi mici, mijlocii si mari. La microintreprinderi (1-9 salariati) pe loc intii s-a clasat Canton Distribution Focsani, cu un profit de 1 milion lei, la intreprinderi mici (10-49 salariati) Premium Porc Golesti, cu 15 milioane lei profit, la intreprinderi mijlocii (50-249 salariati) Metale International Focsani "" 14 milioane, la intreprinderi mari (peste 250 salariati) Vincon Vrancea "" 13 milioane lei si la firme nou infiintate CUP Salubritate Focsani "" 1 milion lei. S-a realizat si un top al firmelor pe diverse categorii. Astfel, pentru "creare de locuri de munca" au fost selectate Rosca Conf si Zanfir Focsani, pentru "dinamica dezvoltarii" Metale International si Impromet Focsani, pentru "promovare tehnologii noi" Aurora Com Odobesti, Univers Nord Focsani si Pinola Lamotesti, pentru "calitatea produselor" Stela Com si Vinexport Trade Mark Focsani, pentru "export ridicat" Pandora Prod si Certimpex Focsani, iar pentru "investitii" Trust LF Trade si Sima Beyer Focsani. Au fost apreciate si femeile manager Elena Antal de la SC Raycom Mode Focsani si Stanica Vasile de la SC S&V Cori Focsani, dar si tinerii intreprinzatori Andrei Vasile de la SC Prodcombilc Focsani si, surpriza, Victor Istrate de la SC Vinexport Trade Mark, care are o virsta care il claseaza in rindul celor trecuti de prima tinerete. "Sa stiti ca guvernul a marit virsta tinerilor de la 30 la 40 de ani, cred ca ne incadram", a explicat aceasta situatie, mai in gluma, mai in serios, Ion Roman. Locul intii pe tara pe diverse categorii de activitate au obtinut Pinola Lamotesti, Premium Porc Golesti, Delta Trans Com, Helios Service, Imbra Tex, Oriolus, Ridex Oil, Vincon Vrancea si Vrancart Adjud. Toate firmele cistigatoare sint invitate la reuniunea nationala de premiere, care va avea loc la Palatul Parlamentului vineri, 5 noiembrie. La zi, in Vrancea exista circa 6.500 de firme care platesc impozite si taxe.

Iata care este clasamentul IMM realizat in functie de profit:

Microintreprinderi (1-9 salariati)

1. Canton Distribution Focsani

2. Smart Group Solution Focsani

3. Valentino Prodex Focsani

4. Agrofert

5. Roman&Codiana

Intreprinderi Mici (10-49 salariati)

1. Premium Porc Golesti

2. Valsi Focsani "" 5 milioane

3. Gami 2000 Focsani

4. Graicon

5. Combrat

Intreprinderi Mijlocii (50-249 salariati)

1. Metale International Focsani

2. Speidel Romania "" Focsani

3. Aurora Com Odobesti

4. Sorste

5. Ro-Design

6. Vranlact

Intreprinderi Mari (peste 250 salariati)

1. Vincon Vrancea

2. Vrancart Adjud

3. Rosca Conf Focsani

4. CUP Focsani

5. VEF

6. Avicola

Firme nou infiintate

1. CUP Salubritate Focsani

2. Oriolus Focsani

3. Grigimar Deea Com Jitia

(Mihaela BESLEAGA)


IMM-istii saluta eliminarea impozitului forfetar


Ion Roman a tinut sa evidentieze ieri faptul ca impozitul forfetar a fost "dat jos", insa si-a exprimat si speranta ca guvernantii sa nu-i impovareze pe micii intreprinzatori cu alte si alte impozite. "Vrem sa anuntam toti IMM-istii din Vrancea ca incepind cu acest trimestru nu se mai plateste impozitul forfetar. Multumim totusi guvernantilor ca in ceasul al XIV-lea s-au gindit sa opreasca acest bir de care sintem satui de doi ani si daca nu il opreau, dispaream cu totii. In judetul Vrancea au disparut peste 3500 de firme. Avem totusi mari stringeri de inima in legatura cu aceste chestiuni, ne gindim ca nu cumva sa nu se puna un alt impozit pe care sa nu-l putem plati. Speram ca de la 1 ianuarie sa se revina la impozitul pe venit de 2-3% pentru cine nu face profit, ca acum citiva ani si ne descurcam binisor si cine are profit sa plateasca impozitul care este acum, de 15-16%", a declarat Ion Roman, presedintele PIMM Vrancea, care cuprinde ca membri 320 de firme. (M. B.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.