Economic

City Mall Bucuresti, la un pas de insolventa

Ziarul de Vrancea
2 nov 2010 472 vizualizări
Victoria Holding, care detine City Mall Bucuresti, a cerut recent insolventa in instanta, dupa ce actionarii firmei au anuntat ca au dificultati in rambursarea unui credit de 40 de milioane de euro contractat de la Bank Austria. Termenul de judecata a dosarului este astazi, 2 noiembrie

Victoria Holdings, prin care fondul australian de investitii APN European Retail Trust detine City Mall din Bucuresti, a anuntat in octombrie ca are dificultati in a rambursa o datorie de 40 milioane de euro catre Bank Austria, scadenta in noiembrie, si ca renegociaza termenii contractului de credit. Fondul de investitii trebuie sa ramburseze in noiembrie 40 milioane de euro dintr-un credit de la Bank Austria (divizia austriaca a UniCredit). APN European Retail Trust a cumparat in 2006 mall-ul cu 103,5 milioane de euro. "Anumiti termeni din contractul de imprumut au fost incalcati. In consecinta creditul este in default (incapacitate de plata, n.r.)", se arata intr-un raport al APN. Centrul comercial a fost evaluat la jumatatea anului la 35,4 milioane de euro, in conditiile in care in iunie 2009 valoarea City Mall era stabilita la 51,6 milioane de euro, ceea ce inseamna o depreciere de 31% intr-un an. Fata de pretul de achizitie, din 2006, City Mall a pierdut 66% din valoare. "Victoria Holdings continua negocierile cu finantatorul pentru a agrea termeni satisfacatori pentru extinderea imprumutului. Aceste discutii nu s-au finalizat pina la data emiterii acestui raport. Compania mama acopera serviciul datoriei City Mall in cuantum de maxium 10 milioane de euro (25% din valoarea datoriei, n.r.)", se mentioneaza in raport. Fondul australian APN European Retail Trust a obtinut in primele sase luni venituri din inchirierea centrului comercial City Mall din Bucuresti de doar 308.000 euro, de peste zece ori mai putin fata de aceeasi perioada a anului trecut. "Operational s-a inregistrat o scadere cu 91% a veniturilor din chirii obtinute din City Mall Romania, din cauza reducerii chiriei, pierderii unei parti din chiriasi si a expirarii unor contracte de inchiriere", se mentioneaza in raportul fondului. Astfel, din chiria de baza s-a pierdut 1,6 milioane de euro ca urmare a plecarii unor retaileri din cadrul centrului, in timp ce restul perderii provine din reducerile de chirii aplicate celor care au ramas in mall.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.