Economic

Proprietarul grupului RTC ramine fara unul din asociati

Ziarul de Vrancea
1 nov 2010 524 vizualizări
Omul de afaceri Horia Ciorcila, care era coproprietar al editurii de business Injoy Books, alaturi de Octavian Radu, i-a cesionat acestuia pachetul de actiuni pe care il detinea si s-a retras din afacerea cu carti

Horia Ciorcila, unul dintre fondatorii Bancii Transilvania, si Octavian Radu, proprietarul grupului RTC, au deschis la jumatatea anului trecut editura de business Injoy Books, in care au investit, potrivit Ziarului Financiar, circa 150.000 de euro. La sfirsitul lunii septembrie, in urma unei majorari de capital, in actionariatul editurii a intrat si firma Pan Management Group, cu un pachet de 0,99%. Totodata, Ciorcila a cesionat catre RTC Holding pachetul 49,5%, respectiv 50 de actiuni, in valoare nominala de 10 lei fiecare. In urma majorarii, RTC a ajuns sa detina 99,1% din actiunile editurii. Injoy Books a publicat titluri precum "Warren Buffet se destainuie", "O suta de personalitati care au definit piata" sau "Trei indicii ale unei slujbe mizerabile". In luna mai, Octavian Radu a cerut intrarea in insolventa a lantului de librararii Diverta, pe care il controleaza, iar in luna septembrie a inchis cea mai mare librarie a companiei, amplasata pe bulevardul Magheru din Bucuresti. Injoy Books a avut anul trecut, potrivit site-ului Ministerului Finantelor, o cifra de afaceri de peste 402.000 lei si un profit net de aproape 62.000 lei.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.