Economic

Aminare de trei luni pentru proiectele de dezvoltare a exploatatiilor agricole

Ziarul de Vrancea
1 nov 2010 506 vizualizări
Ministrul Agriculturii, Valeriu Tabara, a declarat, la sfirsitul saptaminii, ca termenul pentru depunerea de proiecte in baza Masurii 121, care vizeaza modernizarea exploatatiilor agricole, a fost aminat cu trei luni, la cererea UE.

"Din fericire, UE ne-a cerut sa nu incepem depunerile de proiecte pe Masura 121 in 2 decembrie, ci sa aminam cu trei luni ca sa fie timp suficient sa poata fi revazute studiile de fezabilitate si refacute proiectele. in urmatoarea luna ii voi asculta pe toti cei care vin cu propuneri concrete pe Masura 121", a declarat ministrul Agriculturii, la intilnirea cu fermieri din mai multe judete. El a explicat ca ministerul pe care il conduce face eforturi extraordinare pentru a revedea planul national de dezvoltare rurala, in sensul prioritizarii unor probleme de interes major pentru agricultura. "Eu am dat in minister in lucru citeva studii legate de strategiile sectoriale, inclusiv in cadrul Masurii 121. Ce inseamna ferma de la 20 la 50 de hectare, de la 50 la 100 de hectare, iar enumerarea merge pina la 500 de hectare. Prioritatea noastra absoluta va fi acest sector. Nu ma dezic de agricultura mare, dar ea este undeva intr-un segment mic, ma intereseaza acest sector mare care poate furniza forta unei agriculturi si a unei industrii alimentare solide, ferma aceea care porneste de la 20 de hectare pina la 500 de hectare", a spus ministrul. El a adaugat ca este constient de faptul ca acest tip de ferma nu poate fi realizat intr-un an si a dat exemplul Germaniei, tara in care la acest tip de ferma s-a lucrat zece ani. "Vreau sa vad studiul pe partea vegetala, inclusiv sa fac ierahizarea punctajului (pentru proiectele depuse - n.r.), sa nu ma mai intilnesc cu faptul ca 80 la suta din proiecte au acelasi punctaj. Cum sa le alegem?", a spus el. Totodata, ministrul a anuntat ca a dat in lucru un studiu pentru fermele de animale. "In cadrul Masurii 121, am dori sa asezam bani speciali, sa nu intre in competitie ferma de oi cu cea de vaci sau de cai. Acelasi lucru il vom face pentru fermele viticole si pomicole", a afirmat Tabara.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.