Economic

Doua fonduri de investitii sint interesate de Oltchim

Ziarul de Vrancea
26 oct 2010 533 vizualizări
Doua fonduri de investitii, dintre care unul american, sint interesate sa preia participatii la combinatul chimic Oltchim Rimnicu-Vilcea (OLT), la care statul intentioneaza sa vinda pachetul majoritar de actiuni, a declarat, ieri, secretarul de stat in Ministerul Economiei Karoly Borbely

"Statul vrea sa privatizeze Oltchim, prin cedarea pachetului majoritar de actiuni. Deja sint doua fonduri de investitii intersate sa cumpere actiuni", a afirmat Borbely, prezent la o conferinta organizata de ambasada Azerbaijanului la Bucuresti. Discutiile de saptamina trecuta dintre reprezentantii ministerelor Economiei si Finantelor si cei ai Fondului Monetar International (FMI) au vizat, printre altele, initierea proceselor de privatizare la Oltchim (OLT) si Cuprumin, alaturi de alte proiecte de vinzare de actiuni la companii din sectorul energetic. Potrivit lui Borbely, tema privatizarii Oltchim a fost initiata de FMI. Oltchim are un capital social de 34,3 milioane lei, divizat in 343 milioane de actiuni cu o valoare nominala de 0,1 lei. Compania este controlata de stat, care detine prin Ministerul Economiei 54,79% din titluri, in timp ce grupul PCC are aproape 12,16% din actiuni.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.