Economic

Finantistii ameninta datornicii cu lista rusinii

Doina Ganea
26 oct 2010 1137 vizualizări
Primii 10 datornici ai Vrancei cu datorii la stat de mai bine de 27 de milioane lei risca sa apara in topul rusinii

Fiscul reaminteste contribuabililor platitori de taxe ca, la 31 octombrie, pe site-ul Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, va fi publicata lista restantierilor care, la 30 septembrie 2010, inregistrau datorii la bugetul general consolidat al statului. "Pentru a evita publicarea pe "lista datornicilor", contribuabilii aflati in aceasta situatie trebuie sa achite debitele restante pina la termenul mentionat mai sus", precizeaza oficialii Directiei Generale a Finantelor Publice Vrancea. Cei interesati pot consulta lista operatorilor economici cu datorii restante la bugetul general consolidat accesind site-ul ANAF, la categoria Informatii publice subcategoriile Informatii despre agentii economici/ Obligatii restante catre bugete, din meniul superior, fie la categoria Servicii online, subcategoria Obligatii restante catre bugete, din prima pagina. Pina acum insa, primii 10 debitori la stat ai Vrancei datoreaza mai bine de jumatate din suma totala a restantierilor. Lista societatilor care inregistrau obligatii restante fata de bugetul de stat, bugetul asigurarilor sociale de stat, bugetul fondului national unic de asigurari sociale de sanatate, bugetul asigurarilor de somaj, precum si cuantumul acestor obligatii restante la 30 iunie 2010 si neachitate pina la data publicarii se afla pe site-ul Ministerului de Finante. Cel mai mare restantier este SC Drumuri si Poduri Vrancea SA, cu 6,774 milioane de lei, societate aflata in lichidare. Urmeaza Petlucimixt SRL- 1,376 milioane de lei, ENET SA "" 891.830 lei, SC Premium Porc SRL "" 792.361 de lei si SC Argint 2008 SRL "" 682.386 de lei. Si SC întretinere si Reparatii Vagoane de Calatori "CFR ""SIRV Marasesti SA are o datorie de 395.769 de lei. Pe locul 7 in top datornici se situeaza Veritas Panciu SA, cu 268.213 lei, urmat de Impex Agro NHV Prod SRL "" 246.147 de lei, Sibarex SA "" 232.150 de lei si Laris Productions SRL "" 89.893 de lei. La acestea se adauga sumele datorate altor contributii, cum ar fi sanatate sau somaj. "Datoria totala a acestora la 30.06.2010 este de 27,62 milioane lei. Pentru toate aceste firme s-a demarat procedura de executare silita sau acordarea de inlesniri la plata, cum e cazul SC Drumuri si Poduri, societate aflata in administrare speciala", precizeaza oficialii DGFP Vrancea. O noua lista a datornicilor va fi publicata pe site-ul Ministerului de Finante la finele acestei luni. (Doina GANEA)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739392 zile, 11 ore, 58 minute, 48 secunde
Nu-i de mirare ca pe primul loc sunt cei de la Drumuri.Ce nu se spune,dar se stie,este ca sapa de lemn a fost pusa in ograda lor de nimeni altul decat de capul mafiei vrancene Oprisan.Despre ENET ce citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.