Economic

Fermierii, asteptati sa se inscrie la primele pentru bovine

Doina Ganea
23 oct 2010 853 vizualizări
Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura Vrancea asteapta crescatorii de animale sa-si depuna cererile pentru subventii.

In perioada 1 "" 30 octombrie, crescatorii de bovine, atit persoane fizice cit si juridice, pot solicita Plata Nationala Directa Complementara pentru sectorul zootehnie. Valoarea primei pe cap de bovina este 571 lei, din care se acorda o prima transa de 200 de lei. Pentru a beneficia de prima pe exploatatie pentru bovine, producatorul trebuie sa indeplineasca cumulativ urmatoarele conditii, in functie de perioada infiintarii exploatatiei. Astfel ca exploatatiile trebuie sa fi fost infiintate pina la data de 31 ianuarie 2008, sa aiba minimum trei capete de bovine, iar virsta acestora sa fie de minimum 6 luni la data de 31 ianuarie 2008. Solicitantii trebuie sa nu aiba datorii restante la bugetul de stat si/sau la bugetul local, la data solicitarii primei. «Cererea de solicitare a primei pe exploatatie, aferenta fiecarei exploatatii detinute, se depune individual sau prin reprezentant legal la centrul APIA, unde este inregistrata exploatatia si este insotita de copie de pe documentele care atesta provenienta animalelor pentru exploatatiile, declaratie pe proprie raspundere ca animalele pentru care se solicita prima nu au fost eligibile la plata pentru prima in anul 2008 si/sau 2009, cu exceptia transferului integral al exploatatiei si al animalelor, pentru exploatatiile infiintate in perioada 1 februarie 2008 - 31 ianuarie 2010", precizeaza oficialii APIA. (D. GANEA)






În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.