Economic

Cit de pregatiti sintem pentru aplicatiile de internet ale viitorului

Ziarul de Vrancea
21 oct 2010 490 vizualizări
Romania se afla pe locul 7 din 14 in rindul statelor considerate pregatite pentru aplicatiile Internet ale viitorului, precum televiziunea de inalta definitie prin protocol Internet (IP) si comunicatiile video de calitate ridicata (teleprezenta), care vor fi adoptate la scara larga in citiva ani.

Primele sase pozitii sint ocupate de Coreea de Sud, Japonia, Letonia, Suedia, Bulgaria si Finlanda, in timp ce pe locurile 8-14 se situeaza Lituania, Olanda, Hong Kong, Germania, Portugalia, Danemarca si Islanda, potrivit unui studiu realizat de Said Business School din cadrul Universitatii Oxford (Marea Britanie), care evalueaza calitatea conexiunilor broadband (banda larga) din 72 de state si 239 orase. Studiul a scos in evidenta ca Bucurestiul se plaseaza pe locul 16 din 38 in clasamentul oraselor ale caror conexiuni broadband le permit sa devina "inteligente si conectate". "Seul este orasul cu cel mai bun scor, iar Japonia are cele mai multe orase cu cel mai ridicat scor in privinta calitatii conexiunilor broadband", a declarat directorul general al Cisco Romania, Cristian Popescu, intr-o conferinta de presa. In topul primelor zece orase dupa calitatea conexiunii mai intra Nagoya, Yokohama, Osaka, Riga, Tokyo, Uppsala, Malmo, Hamburg si Goteborg. Popescu a spus ca studiul reafirma corelarea pozitiva dintre pozitia de lider in domeniul conexiunilor broadband si economiile bazate pe inovatie.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.