Economic

Femeia fermier, sarbatorita prima data in Vrancea

Doina Ganea
21 oct 2010 934 vizualizări
Ziua internationala a femeilor de la sate va fi sarbatorita simbolic simbata de catre Sindicatul Propact. în fiecare an, în 15 octombrie, se sarbatoreste Ziua Internationala a Femeii din Mediul Rural, prin decizia luata la cea de-a patra Conferinta Internationala a femeilor de la Beijing, din 1995

în Romania, Ziua internationala a femeii de la sat s-a sarbatorit prima data in 1996. "Pentru prima oara in judetul nostru se va organiza aceasta sarbatoare. Propact va organiza o intilnire cu femeile din mediul rural la care vor fi invitati sa participe reprezentanti ai institutiilor publice, partidelor politice etc.", a spus Marian Prichici, purtatorul de cuvint al Propact Vrancea. Potrivit acestuia, femeile din sate produc cea mai mare parte a produselor alimentare la nivel global, ele asigura servicii de ingrijire si gestioneaza gospodariile, dar foarte rar divizeaza aceste responsabilitati in mod egal cu barbatii sau joaca un rol important in luarea deciziilor majore in cadrul gospodariilor. Intilnirea cu femeile fermier va avea loc, simbata la Casa de Cultura din Focsani, incepind cu orele 12.00. (D. G.)


Sindicalistii din agricultura isi modifica statutul


Membrii Sindicatului Taranilor si proprietarilor de terenuri "Propact" Vrancea organizeaza la finele acestei saptamini conferinta pe Regiunea de Sud-Est la care vor participa organizatiile Propact din judetele Galati, Braila, Tulcea, Constanta, Buzau si Vrancea. "In cadrul conferintei vom prezenta modificarile la statutul Sindicatului Propact, de asemenea vom proceda la reorganizarea filialelor din orase si comune. Va exista si o alocutiune din partea presedintelui Propact, dl. Ginu Toma", a precizat liderul Propact Vrancea, Costel Ichim. Potrivit acelorasi declaratii, urmatoarele reuniuni regionale ale Propact vor avea loc la Pitesti, pentru Conferinta Regiunii de Sud si la Suceava pentru Regiunea de Nord-Est. Conferinta Propact a Regiunii de Sud-Est va avea loc simbata, 23 octombrie, la Casa de Cultura din Focsani. (D. G.)





În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.