Economic

Vinzatorii de sacose, trimisi la usa subprefectului

Doina Ganea
19 oct 2010 672 vizualizări
Intrarea in legalitate a Pietei Moldovei naste disensiuni intre comercianti si administratie u 10 dintre vinzatorii de sacose s-au plins ieri subprefectului Sorin Hornea ca se intentioneaza scoaterea lor de pe piata

Un grup de vinzatorii de sacose s-a dus ieri cu jalba-n bat la Prefectura. Oamenii s-au plins subprefectului Sorin Hornea ca au fost dati afara din Piata, chipurile la ordinul Prefecturii, fiindca Piata urmeaza sa intre in reorganizare. Sorin Hornea acuza insa conducerea Administratiei Pietelor ca manipuleaza oamenii, ca a pus carul inaintea boilor, ba chiar ca a dat o nota politica noii reorganizari. "Noi nu avem nicio calitate sa dam sau sa primim comercianti in Piata. Le-am cerut insa administratorilor sa intre in legalitate, sa se autorizeze, dar vad ca ei au inceput sa se victimizeze si sa trimita oamenii la noi. Spun ca subprefectul ar fi PDL si de aceea vrea sa le faca rau liberalilor care conduc Piata. Daca si asta e chestie politica faptul ca le cer sa respecte legea"¦ atunci ce sa mai zic. Au inceput mai intii sa taie si dupa aceea sa masoare. Eu le-am dat termen doua saptamini sa intre in legalitatea. Trebuia sa vina, sa discutam si dupa aceea sa dea afara comercianti din Piata. Ei s-au grabit si fara sa se gindeasca i-au dat afara pe cei care vind sacose. Daca atita competenta au, e problema lor pe cine pastreaza si pe cine dau afara din piata. E treaba lor! Noi vrem ca Piata sa functioneze in limitele legii ", ne-a spus Sorin Hornea. Subprefectul crede ca reorganizarea in Piata Moldovei trebuia sa inceapa de la sectorul de legume "" fructe si numai dupa ce era stabilit un plan de management. La rindul sau directorul SC Administratia Pietelor Focsani SA, Fane Popa a afirmat ca subprefectul a cerut ca in Piata sa se respecte legea pentru reautorizare. Mai mult Fane Popa sustine ca nu a trimis pe nimeni la Prefectura si ca oamenii care vind sacose in zona boxelor de carne nu vor fi mutati. " Noi sintem in plin proces de reorganizare. Avem un plan de recompartimentare, dar nu avem bani. Ne trebuie 117 miliarde de lei sa punem totul la punct in Piata, dar nu avem acesti bani. Sa vedem ce facem, poate un parteneriat public-privat ceva. Nu e nicio problema insa cu comerciantii. Oamenii stau acolo unde sint si acum", ne-a declarat directorul SC AP Focsani SA, Fane Popa. Conflictul intre Prefectura si Administratia Pietelor Focsani a aparut acum o luna, de cind Administratia a devenit societate pe actiuni, iar Prefectura i-a cerut sa se autorizeze si sa respecte legea ca orice firma pe actiuni care organizeaza activitati de piete si oboare. (Doina GANEA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.