Economic

Numarul caselor confiscate de banci va urca la citeva mii

Ziarul de Vrancea
19 oct 2010 595 vizualizări
Procesul de vinzare va fi insa unul dificil in lipsa unei strategii adecvate, care trebuie sa includa o promovare ampla", a sustin oficialii Coldwell Banker Affiliates of Romania

Citeva sute de proprietati, in mare parte rezidentiale, au ajuns in posesia institutiilor finantatoare, dupa esecul procesului de vinzare directa in perioada executarii silite, iar in viitor numarul locuintelor preluate de banci va urca la citeva mii, potrivit Coldwell Banker Affiliates of Romania. "Estimam ca bancile vor prelua citeva mii de case si de apartamente, dupa ce au intrat deja in posesia a citeva sute. Procesul de vinzare va fi insa unul dificil in lipsa unei strategii adecvate, care trebuie sa includa o promovare ampla", a declarat, intr-un comunicat, Valentin Ilie, CEO Coldwell Banker Affiliates of Romania. Pina sa ajunga in proprietatea institutiei financiare finantatoare, un activ imobiliar neperformant trebuie sa treaca prin procesul de executare silita si licitatie juridica, etapa care dureaza minim citeva luni. Vinzarea activului in cadrul acestei etape este adesea foarte dificila din cauza promovarii insuficiente sau a imposibilitatii vizionarii proprietatii, in contextul in care proprietarii se opun cel mai adesea procesului de vinzare prin executare, potrivit companiei de consultanta si brokeraj imobiliar. Dupa esuarea gasirii unui cumparator in cadrul mai multor licitații successive, activul imobiliar intra in posesia instituției finantatoare, care va incerca la rindul ei sa obtina venituri din vinzarea sau din inchirierea sa. Coldwell Banker Affiliates of Romania promoveaza vinzarea unui portofoliu de peste 100 de proprietati preluate de catre instituții finantatoare. Activitatea este realizata prin intermediul Coldwell Banker REO Experts, divizie specializata in administrarea si vinzarea activelor imobiliare neperformante intrate in posesia bancilor in urma nereusitei procesului de vinzare prin licitatie. "Sintem in discutii cu mai multe institutii financiare pentru administrarea si intermedierea inchirierii sau vinzarii de proprietati preluate. Daca bancile vor scoate la vinzare, deodata, mii de locuinte pe care le detin se va ajunge la un blocaj, deoarece oferta va depasi si mai mult cererea in anumite zone. Totusi, la un pret mai mic cu 10%-15% decit cel mediu de pe piata si cu o strategie de vinzare adecvata estimam ca s-ar putea vinde citeva mii de locuinte in decurs de doua - trei luni", a adaugat Ilie. Strategia pe care bancile ar trebui sa o adopte ar trebui sa includa, pe linga politica de pret, existenta unei mase critice de proprietati scoase la vinzare, o promovare ampla, un numar de proprietati direct proportional cu cererea din zona respectiva si un pachet de finantare potrivit, mai arata compania. Coldwell Banker Affiliates of Romania ofera servicii de consultanta, brokeraj si management al proprietatilor imobiliare. Firma este parte a companiei Coldwell Banker, fondata in Statele Unite ale Americii, detinuta de Realogy Corporation, unul dintre cei mai mari francizori din domeniul imobiliar la nivel mondial.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.