Economic

Pretul petrolului ar putea sari din nou de pragul de 100 dolari barilul

Ziarul de Vrancea
18 oct 2010 469 vizualizări
Unii membri ai OPEC vor ca pretul petrolului sa ajunga la 100 de dolari pe baril, in conditiile in care indicele dolarului, care masoara evolutia monedei americane fata de un cos de sase valute, s-a devalorizat din iunie cu 13%, transmite Bloomberg

Devalorizarea dolarului inseamna ca pretul real al petrolului este de fapt cu circa 20 de dolari mai mic, a declarat ministrul Energiei si Petrolului din Venezuela, Rafael Ramirez. Organizatia statelor exportatoare de petrol, care asigura 40% din productia mondiala, a mentinut cotele de productie neschimbate, in aceasta saptamina, si a cerut respectarea mai stricta a acestora. \'Statele OPEC nu sint interesante in prezent de respectarea cotelor. Producatorii sint mai ingrijorati de deprecierea dolarului", a declarat Nordine Ait-Laoussine, fost ministru algerian al Petrolului, in prezent sef al companiei de consultanta Nalcosa. Cotatia petrolului cu livrare in noiembrie s-a mentinut vineri la circa 82,7 dolari pe baril, la bursa din New York.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.