Economic

Basescu: Eu as sustine scaderea contributiilor

Ziarul de Vrancea
18 oct 2010 494 vizualizări
Proiectul de buget pentru anul viitor nu se prevede scaderea CAS

Presedintele Traian Basescu a declarat, ieri,la ProTV ca reducerea cotei unice nu este o solutie, ca TVA nu va creste si a subliniat ca sustine scaderea contributiilor salariatilor. "(TVA . n.r.) nu are cum sa creasca. In orice caz, in UE taxa pe valoarea adaugata mai mare de 25% nu e posibil", a declarat Traian Basescu. El a adaugat ca scaderea nivelului cotei unice nu este o solutie. "Nu cred ca este o solutie. Va pot spune ca sint in discutii chiar cu specialisti pe tema asta, cu PDL, cu o echipa formata de Adriean Videanu, care vine cu varianta reducerii cotei unice. Nu mi se pare o solutie. Dau si un argument simplu: dincolo de orice altceva, avem marii contributori la bugetul de stat din cota unica - Petrom, Rompetrol, Dacia, Nokia, cei care, sa spunem, au performanta. Reducerea de la 16 la 12 sau la 10 inseamna un deficit in buget. Cu ce le compensam? Cu cei care acum fac evaziune la 16%?!", a mai spus Basescu. El a adaugat ca spera ca va fi posibila o scadere a contributiei salariatilor. "Asta as sustine daca am gasi o solutie de compensare in buget. Scaderea contributiilor este esentiala", a precizat seful statului. El a apreciat ca in prezent este nevoie de stabilitatea a sistemului fiscal. Potrivit proiectului de buget pentru 2011 pensiile din sistemul public, inclusiv pensia minima garantata acordata in prezent sub forma unei indemnizatii sociale, vor fi inghetate la valorile actuale pe parcursul anului viitor, iar contributiile de asigurari sociale percepute angajatorului si angajatului nu vor scadea sub nivelul actual. Andreea Paul Vass, consilier al premierului, a declarat, joi, ca exista o presiune puternica din partea PDL pentru scadere cotei unice la 10% sau 12%, insa atit timp cit nu vor fi gasite solutii de compensare a pierderilor estimate la buget, aceasta masura nu va putea fi luata. Basescu a mai explicat ca este un adept al vinzarii pe Bursa a societatilor de stat sau unor parti din actiunile companiilor, spunind ca ar incepe cu CFR Marfa si ar continua cu pachete mici de la Transelectrica, Transgaz, Romgaz, estimind veniturile la buget la 6-7 miliarde. "Avem de privatizat societati de stat", a spus Basescu, amintind de faptul ca, in 2009, a fost un adversar al acestei variante, spunind atunci ca este prea adinca criza pentru a da gratis activele sau ca acestea sa fie listate la bursa. Intrebat ce societati ar privatiza anul viitor, seful statului a raspuns: "Foarte multe". "As incepe cu Compania de Transport Marfa la Calea Ferata. Dar privatizari pe bursa, atentie! Avem nevoie de consolidarea bursei. Avem nevoie sa facem o economie care se alimenteaza de pe piata. As continua cu pachete mici de privatizare de la Transelectrica, de la Transgaz si Romgaz, as privatiza RA-APPS", a afirmat seful statului.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.