Economic

O misiune a FMI vine in Romania sa aranjeze cartile pentru un nou credit

Ziarul de Vrancea
18 oct 2010 504 vizualizări
Anuntul a fost facut de Tonny Lybek, reprezentantul FMI pentru Romania si Bulgaria

O misiune a FMI vine miercuri la Bucuresti pentru evaluarea acordului in derulare si inceperea discutiilor preliminare cu autoritatile romane pentru incheierea unei noi intelegeri, a declarat, ieri, Tonny Lybek, reprezentantul FMI pentru Romania si Bulgaria. "Ca de fiecare data cind avem o misiune de evaluare, adunam datele statistice si analizam progresul care s-a facut de la ultima evaluare, dar si pasii care mai trebuie urmati pentru a asigura stabilitate macroeconomica si financiara, in vederea trecerii la crestere economica", a spus Lybek. Oficialii FMI vor avea discutii preliminare cu autoritatile romane privind continuarea actualului program, iar negocierile vor avea loc, cel mai probabil, la inceputul anului viitor. "Daca autoritațile romane vor decide ca vor continuarea actualulului program, atunci vom incepe negocierile la umratoarea misiune de evaluare", a aratat Lybek. Vizita delegatiei FMI se va incheia pe 1 noiembrie. Presedintele Traian Basescu a declarat, ieri, ca este un sustinator fara rezerve al unui nou acord cu FMI, care nu va viza imprumutarea unei sume anume, ci va constitui o linie de credit care va fi pusa la dispozitie in cazul in care situatia internationala o va impune. Reprezentantul Romaniei la FMI, Mihai Tanasescu, a declarat recent ca un nou acord de doi ani cu FMI, dupa finalizarea celui actual, va fi suficient pentru ca Romania sa-si consolideze pozitia si sa poata implementa propriile politici. Seful misiunii FMI in Romania, Jeffrey Franks, a declarat in urma cu aproape doua saptamini ca noul aranjament pe care autoritatile romane il vor incheia cu institutia interntionala va avea "cu siguranta" o valoare mai mica decit imprumutul actual de 13 miliarde euro, iar banii vor putea fi atrasi de autoritati doar daca vor aparea probleme neprevazute. Boardul FMI a aprobat, la finele lunii septembrie, a cincea evaluare a acordului cu Romania, precum si scrisoarea suplimentara, astfel ca institutia a eliberat cea de-a sasea transa din imprumut, de aproape 900 de milioane de euro. Romania are un acord in derulare cu FMI, UE si Banca Mondiala in valoare de 20 de miliarde de euro.

(POZA: Tonny Lybek-fmi.jpg) LEGENDA: Tonny Lybek, reprezentantul FMI pentru Romania si Bulgaria


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.