Economic

Finantistii au adus venituri suplimentare la bugetul de stat

Doina Ganea
16 oct 2010 745 vizualizări
52,65 de milioane de lei este suma atrasa suplimentar de catre inspectorii fiscali vrinceni la bugetul general consolidat u finantistii au facut si 32 de sesizari penale pentru o evaziune fiscala de peste 8 milioane de lei

Oficialii Directiei Generale a Finantelor Publice Vrancea sustin ca prin cresterea numarului de controale realizate in ultima vreme la agentii economici vrinceni au reusit sa atraga sume suplimentare importante la bugetul statului. "Un mod eficient, cu efect pozitiv, pentru realizarea veniturilor la bugetul general consolidat, dar si pentru dezarmarea intentiei de frauda si eludare a legilor fiscale a fost efectuarea unui numar crescut de inspectii fiscale la contribuabili de catre organele de inspectie fiscala ale Directiei Generale a Finantelor Publice Vrancea", a precizat directorul DGFP Vrancea, Eugen Ciorici. De la inceputul anului 2010, organele de inspectie, in baza programului propriu de activitate, au realizat 2.316 actiuni de inspectie financiar fiscala la agentii economici de pe raza judetului. Urmare acestor actiuni de control, s-a stabilit ca obligatie suplimentara de plata suma de 52,65 milioane lei. Din aceasta suma, cea mai mare parte, respectiv 80,17% a constituit-o diferentele de impozite, taxe si contributii sociale care s-au ridicat la 42,21 milioane lei. Acestea au fost urmate de accesorii in suma de 9,52 milioane lei si amenzi contraventionale in valoare de 0,92 milioane lei. încasarile in timpul controlului s-au ridicat la 20,50 milioane lei lei. Obligatiilor stabilite suplimentar la bugetul general consolidat sint mai mari cu 33,16% fata de aceeasi perioada a anului precedent. în 2009 totalul obligatiilor stabilite suplimentar au fost de 39,54 milioane lei. Anul acesta au fost inaintate Parchetului de pe linga Tribunalul Judetean Vrancea, pentru continuarea cercetarilor, 32 sesizari penale cu un prejudiciu adus bugetului general consolidat in valoare totala de 8,44 milioane lei, din domenii de activitate cum ar fi comertul, confectiile, constructiile, deseurile, masa lemnoasa si, nu in ultimul rind, prestarile de servicii. (Doina GANEA)




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.