Economic

Cum se explica diferenta mare dintre dobinzile la credite si depozite

Ziarul de Vrancea
15 oct 2010 558 vizualizări
u Lucian Croitoru, consilierul guvernatorului BNR este de parere ca diferenta ridicata dintre dobinzile la credite si cele la depozite este o consecinta a lipsei de eficienta

Diferența foarte mare dintre dobinzile la credite si cele la depozite indica o eficiența scazuta a sectorului bancar romanesc, a declarat, ieri, Lucian Croitoru, consilier al guvernatorului BNR, Mugur Isarescu. "Romania este ineficienta din cauza faptului ca exista un spread foarte mare intre dobinzile la credite si cele la depozite, la nivelul de sase puncte procentuale in iulie, ceea ce indica un nivel scazut de eficiența", a spus Croitoru, la un seminar organizat de Consiliul Concurenței. El considera ca in sistemul bancar romanesc mai exista loc pentru concurenta si, pe masura ce aceasta va aparea, costurile din sistemul bancar se vor reduce. "In sistemul bancar din Romania e ceva concurența. Exista loc pentru mai multa concurența si, pe masura ce aceasta va aparea, va duce la reducerea costurilor. Acest lucru insa trebuie desfasurat in paralel cu diminuarea deficitelor structurale. Fara rezolvarea acestor probleme, mai stam 10 ani in poziția asta si nu rezolvam nimic", a continuat oficialul bancii centrale. Croitoru considera ca mediul concurențial in sistemul bancar este o problema de "reglaj fin", foarte actuala in contextul in care sectorul bancar din intreaga lume este regindit ca urmare a crizei financiare.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.