Economic

Scaderea cotei unice la 10-12% provoaca dispute aprinse

Ziarul de Vrancea
15 oct 2010 559 vizualizări
Andreea Paul Vass, consilierul premierului a declarat ieri ca exista o presiune din partea PDL pentru cota unica de 10-12% u declaratiile ei au fost criticate dur de membrii ai partidului, precum Mircea Toader sau Sulfina Barbu

Andreea Paul Vass, consilier al premierului, a declarat, ieri, ca exista o presiune puternica din partea PDL pentru scadere cotei unice la 10% sau 12%, insa atit timp cit nu vor fi gasite solutii de compensare a pierderilor estimate la buget aceasta masura nu va putea fi luata. "Exista o puternica presiune din partea PDL pentru diminuarea cotei unice. Presiunile se analizeaza si, in masura in care reusim sa compensam pierderea estimata de 7-9 miliarde lei anual, prin diminuarea cotei unice la 10-12%, putem discuta despre acest lucru. Atit timp cit nu compensam veniturile, este doar o presiune politica", a declarat Andreea Paul Vass, la seminarul "Tax & Law - efecte si consecinte ale noilor modificari fiscale". Liderul grupului deputatilor PDL, Mircea Toader, a spus la rindul lui ca nu exista niciun fel de presiune din partea PDL pentru diminuarea cotei unice, asa cum a afirmat consilierul premierului Andreea Paul Vass, mentionind ca se fac unele simulari in acest sens, dar deocamdata cota unica ramine 16%. "Nu exista niciun fel de presiune din partea PDL. Consilierul premierului Andreea Paul Vass nu cred ca stie ea ce este in partid. Nu stiu ca ea sa aiba treaba cu partidul. Nu am auzit de presiuni. Se fac tot felul de socoteli, de calcule. Deoacamdata cota ramine 16%", a precizat Toader. El a mai aratat ca exista anumite simulari, dar nu s-a luat o decizie. "Exista niste simulari, dar, de la a face o simulare pina la o decizie, este cale lunga", a apreciat Toader. Declaratia Andreei Paul Vass a fost criticata si de deputatul PDL Sulfina Barbu. "Ar trebui sa faca nominalizare, cine face presiuni si ce rol are dumneaei in treaba asta. in primul rind, PDL este partidul care a promovat cota unica si nu imi amintesc sa fi fost acolo doamna Vass si nu cred ca are dumneaei niciun rol in luarea unei decizii", a precizat Sulfina Barbu. Ea a spus ca vrea sa-i reaminteasca lui Vass ca "PDL inseamna premierul Emil Boc, inseamna ministrul Finantelor, Gheorghe Ialomitianu si mai multi oameni care sint in functii de decizie". "PDL, dupa ce va analiza toate variantele, va iesi cu o decizie. Nu vad cine face presiuni la adresa doamnei Vass si in calitate vorbeste dumneaei, asta nu inteleg", a precizat Barbu.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.